Cytrynowe babeczki bezowe
Cytrynowe babeczki bezowe to amerykański przepis, który służy 12. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 115 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga lemon curd, masło, jajka i skórka z cytryny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 5%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowe Babeczki Bezowe, Cytrynowe Babeczki Bezowe, oraz Cytrynowe Babeczki Bezowe.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Ubić połowę cukru i całe masło do bladego, następnie dodać całe jajka, jeden po drugim, ubijając dobrze za każdym razem. Wymieszaj skórkę i wyciśnij sok z cytryny, a następnie złóż mąkę. Sprawdź konsystencję ciasta; powinien delikatnie spaść koniec łyżki.
Dodaj więcej soku z cytryny, jeśli jest nieco sztywny.
Wyłożyć 12-dziurkową puszkę na bułki z pudełkami na ciasto i włożyć do każdej dużą łyżkę mieszanki. Następnie delikatnie zanurz się w środku. Łyżka 1 łyżeczka twarogu cytrynowego do każdego Dipu i przykryć 1 łyżką mieszanki tortowej.
W międzyczasie białka umieścić w czystej misce, ubijać do uzyskania sztywnych szczytów, a następnie ubijać w pozostałej części cukru po łyżce. Ubijaj, aż mieszanina będzie błyszcząca i trochę zgęstnieje, jak pianka do golenia. Łyżka mieszanki do worka zamrażarki i odciąć koniec, aby pozostawić otwór o średnicy 1,5 cm.
Wyjmij ciasta z blatów piekarnika powinny być bardzo blade i po prostu twarde, a następnie rury bezy na całym ciasta. Powrót do piekarnika na 10-15 minut, aż ciasta są gotowane przez i bezy lekko rumiane. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to świetny wybór na babeczki. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "