Cytrynowa Sałatka z Quinoa z ogolonymi warzywami
Cytrynowa Sałatka Quinoa z ogolonymi warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka rzodkiewki, cebula kopru włoskiego, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cytrynowa Sałatka z Quinoa z ogolonymi warzywami, Łatwy makaron Quinoa z pieczonymi warzywami w sosie cytrynowym, oraz Ogolona Sałatka Z Surowych Letnich Warzyw.
Instrukcje
Używając mandoliny, cienko pokroić rzodkiewki, marchewkę i cebulkę kopru włoskiego.
Przenieść do dużej miski z lodowatej wody i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę, aż chrupiące.
Tymczasem, w rondlu, doprowadzić quinoa i wody do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, 20 protokół.
Warzywa odcedzić i osuszyć. W misce połącz skórkę z cytryny i sok z olejem.
Dodaj quinoa i wrzucić; doprawić solą i pieprzem.
Quinoa podawać w miseczkach, posypane warzywami.