Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy
Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy jest bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, miód, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowa Panna Cotta z mieszanym kompot jagodowym, Waniliowa Panna Cotta z kompot z mieszanych jagód, oraz Bezglutenowe to ja: czerwony, biały i niebieski kokos Panna Cotta z kompot jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać sok z cytryny do miski.
Posypać żelatynę i odstawić, aż żelatyna zmięknie, 5 do 10 minut.
W rondlu ubij cukier ze skórką cytrynową.
Wlać pół na pół i jogurt, umieścić na średnim ogniu i gotować, ubijając, aż mieszanina się tylko gotuje i cukier się rozpuści, około 2 minut (nie pozostawić do wrzenia).
Dodać mieszaninę żelatyny i wanilię i ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Przełożyć do dużej miarki z wylewką i podzielić mieszaninę na 6 szklanek wina, ramekinów lub budyń. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Zrobić kompot: wymieszać jagody, cukier, miód i sok z cytryny w rondlu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści i jagody uwolnią sok, około 3 minut. Nieco podgrzej i kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż kompot lekko zgęstnieje, o 5 minut dłużej.
Przełożyć do miski i ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Łyżka na panna cotta tuż przed podaniem.