Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy

Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy
Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy jest bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, miód, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowa Panna Cotta z mieszanym kompot jagodowym, Waniliowa Panna Cotta z kompot z mieszanych jagód, oraz Bezglutenowe to ja: czerwony, biały i niebieski kokos Panna Cotta z kompot jagodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać sok z cytryny do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać żelatynę i odstawić, aż żelatyna zmięknie, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
W rondlu ubij cukier ze skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać pół na pół i jogurt, umieścić na średnim ogniu i gotować, ubijając, aż mieszanina się tylko gotuje i cukier się rozpuści, około 2 minut (nie pozostawić do wrzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać mieszaninę żelatyny i wanilię i ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Przełożyć do dużej miarki z wylewką i podzielić mieszaninę na 6 szklanek wina, ramekinów lub budyń. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Zrobić kompot: wymieszać jagody, cukier, miód i sok z cytryny w rondlu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści i jagody uwolnią sok, około 3 minut. Nieco podgrzej i kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż kompot lekko zgęstnieje, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
KompotKompot
MiódMiód
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Przełożyć do miski i ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Łyżka na panna cotta tuż przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn