Cytrynowa Ciecierzyca Bruschetta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać cytrynowy Bruschettan ciecierzycy spróbować. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka liścia laurowego, marchewki, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Cytrynowa Cukinia Bruschetta, Krewetka bruschetta z cytrynową sałatką z kopru włoskiego, oraz Lemony Herbed Ricottan i pieczone pomidory Bruschetta.
Instrukcje
W rondlu zalać ciecierzycę wodą.
Dodać marchew, seler, cebula, koper włoski, czosnek, tymianek, liść laurowy i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować na małym ogniu, aż ciecierzyca będą miękkie, o 1 godzinę.
Ciecierzycę ostudzić w płynie do temperatury pokojowej, następnie odcedzić, zachowując 3/4 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić warzywa i zioła.
Odstawić 1/2 szklanki ciecierzycy. W maszynce, puree Pozostałe ciecierzycy z zarezerwowanych 3/4 szklanki płynu do gotowania i pozostałe 1/4 szklanki oleju. Doprawić solą i pieprzem. Przecier zeskrobać do dużej miski, wymieszać z natką pietruszki, skórką cytrynową, sokiem z cytryny i 1/2 szklanki ciecierzycy i podawać.