Cytrusowy Grillowany Filet wieprzowy z sosem miętowo-figowym

Cytrusowy Grillowany Filet wieprzowy z sosem miętowym figowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 40g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać schabowe kotlety, ocet balsamiczny, sól morska i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 25 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowane Kanapki Z Filetem Z Polędwicy Wieprzowej Memphis, Grillowany Filet Mignon z sosem czekoladowo-kawowym BBQ, oraz Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola.
Instrukcje
Ubij razem 1 szklankę soku pomarańczowego, 2 łyżki oliwy z oliwek i mielony czosnek w misce; wlej do zamykanej plastikowej torebki.
Dodać kotlety schabowe, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Dodać figi i liście mięty do blendera i zmiksować do puree.
Dodać ocet balsamiczny, 3 łyżki oliwy z oliwek, miód i 1/2 szklanki soku pomarańczowego do blendera i puree, aż będzie gładka i gęsta. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem, a następnie odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty. Wyrzucić pozostałą marynatę. Każdy kotlet schabowy owinąć plasterkiem boczku, zabezpieczając wykałaczkami w razie potrzeby; doprawić solą i pieprzem.
Grilluj kotlety wieprzowe, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Polać kotlety wieprzowe sosem miętowo-figowym.