Cydr, musztarda i kurczak ziołowy
Need a napój bezglutenowy? Cydr, musztarda i kurczak ziołowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 5 fanów. Mieszanka pietruszki, jabłecznika, półtłustego crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziołowy Jabłecznik Boczek Kurczak, Duszone Udka Z Kurczaka Z Jabłkami I Musztardą, oraz Kurczak Ziołowo-Musztardowy.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej pokrywce nieprzywierającej patelni (użyliśmy szerokiej, wysokiej jednostronnej patelni) i gotować kurczaka przez 3-4 min z każdej strony, aż rumiane.
Wyjąć łyżką szczelinową, a następnie dodać cebulę do patelni. Gotować przez 3 min, następnie mieszać z czosnkiem i gotować przez 1 min więcej.
Wlać cydr i doprowadzić do wrzenia. Odstawić kurczaka na patelnię, przykryć pokrywką i dusić przez 10 minut.
Po 10 minutach zdejmij pokrywkę i wymieszaj z crme frache, musztardą i ziołami. Bąbel przez kolejne 5 minut, a następnie doprawić.
Podawać z ryżem i brokułami Tenderstem.