Curry z soczewicy i słodkich ziemniaków
Przepis z soczewicy i słodkich ziemniaków Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 20g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.51 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, mielony kminek, pochrzyn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Curry Ze Słodkich Ziemniaków Z Soczewicy, CURRY Z SOCZEWICY I SŁODKICH ZIEMNIAKÓW, oraz Curry z soczewicy i słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, mieszać cebulę i czosnek w oleju często aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Tymczasem posortuj soczewicę i wyrzuć zanieczyszczenia, a następnie spłucz i osusz soczewicę.
Dodaj soczewicę, słodkie ziemniaki, curry w proszku, kminek, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i bulion do mieszaniny cebuli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie do ugryzienia i słodkie ziemniaki są miękkie po przekłuciu, 25 do 30 protokół.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.