Curry z kurczaka bengalskiego z ziemniakami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Kurczak Bengalski Curry z ziemniakami może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów, cebuli, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry z kurczaka bengalskiego z ziemniakami, Curry Z Ryb Bengalskich (Doi Maach), oraz Ryba po bengalsku w jogurtowym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać pastę imbir-czosnek i kontynuować gotowanie kolejne 5 protokół. Zmniejszyć ogień do medium; wymieszać pomidory do mieszaniny i gotować, aż pomidory są pulpy, 5 do 10 protokół. Sezon z pieprzem cayenne, curry w proszku, garam masala, kurkuma, i kminek; gotować i mieszać kolejne 5 protokół.
Dodaj kurczaka i ziemniaki do mieszaniny na patelni; dusić, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są miękkie i kurczak nie jest już różowy w środku, o 20 protokół.
Posypać kolendrę na mieszaninie i kontynuować gotowanie kolejne 10 minut.