Curry Z Krewetek W Stylu Kerali
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Kerala stylu krewetki Curry może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 620 kalorii, 28g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 2 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka liści curry, ziarnka gorczycy, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak W Stylu Kerala (Nadan Khozi Curry), Curry z baraniny z mlekiem kokosowym-duszone-Kerala Style, oraz Kerala Lamb Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krótko spłukać kodampuli, aby usunąć kurz, a następnie moczyć we wrzącej wodzie w małej misce przed przystąpieniem do przygotowania pozostałych składników.
Połączyć cebulę, imbir, czosnek, zielone chile, zarówno czerwone chiles, i 1 łyżka oleju kokosowego w robocie kuchennym. Proces, aż połączą się w gładką pastę.
Rozgrzać pozostały olej w dużej patelni na dużym ogniu. Gdy olej mieni się, dodaj nasiona gorczycy, liście curry i asafoetida. Wymieszać z olejem i smażyć, aż nasiona gorczycy pękną około 30 sekund, następnie dodać pastę cebulową. Wymieszać, aby pokryć olejem i smażyć, aż pasta lekko się zarumieni i wyschnie, około 10 minut.
Dodaj mleko kokosowe, kodampuli i jego płyn do namaczania, i doprowadzić patelnię na wolnym ogniu. Dusić przez 5 minut, aby dać czas smaków do stopienia. Wyłączyć ciepło i dodać krewetki, mieszając je płaszcz w sosie.
Niech krewetki gotować aż prawie (ale nie w pełni) zrobić, 1-2 protokół.
Dodać sól i cukier do smaku, a następnie podawać od razu z ryżem, przechodząc kliny limonki i kolendry na stole.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.