Curry wołowe z przyprawami Tostowymi

Curry wołowe z przyprawami Tostowymi
Przepis wołowina Curry z opiekanymi przyprawami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.96 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi kolendry, curry, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buraki z przyprawami Tostowymi, Brukselka z przyprawami Tostowymi, oraz Makrela z przyprawami curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować wołowinę, połącz pierwsze 3 składniki; równomiernie natrzyj wołowinę. Przykryć i schłodzić 2 godziny, rzucając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Aby przygotować opiekane przyprawy, podgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj kolendrę i następne 6 składników (kolendra przez liście laurowe); gotować 1 minutę lub do pachnącego, stale potrząsając patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Umieść mieszankę kolendry, cukier, kardamon i 1/4 łyżeczki soli w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodaj połowę mieszanki wołowiny; smażyć 5 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
7
Wyjąć z patelni łyżką szczelinową. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną oleju i wołowiny; usuń z patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj cebulę i imbir na patelnię; gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj tosty mieszanki przypraw, czosnek, i papryka; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
10
Dodać wołowinę, jogurt i pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 30 minut lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2kilogramygulasz wołowy mięso, pokrojone i pokrojone na kawałkigulasz wołowy mięso, pokrojone i pokrojone na kawałki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielone świeże łodygi kolendrymielone świeże łodygi kolendry1inchlaska cynamonu, łamanalaska cynamonu, łamana2(zima)nasiona kolendrynasiona kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Domowe Curry W ProszkuDomowe Curry W Proszku21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona kozieradkinasiona kozieradki3(zima)mielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kardamon mielonykardamon mielony2(zima)Węgierska słodka paprykaWęgierska słodka papryka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczuzwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczu3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy niskosolnybulion wołowy niskosolny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula pokrojona pionowocebula pokrojona pionowo2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka2suszone gorące czerwone chilessuszone gorące czerwone chiles01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pratsch Organic Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia57
Magazyn