Curry Wołowe (Oamc)

Curry Wołowe (Oamc)
Wołowina Curry (Oamc) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 41g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz musztarda w proszku, curry, zioła, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowo-Jagnięce Curry (Oamc), Enchiladas oamc z wołowiny i fasoli, oraz Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C (300 stopni F).Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wymieszać proszek curry, musztardę i cukier.Przycinać i pokroić mięso na duże kawałki wielkości bit.Płaszcz mięso z sezonowaną mąką (najlepszym sposobem znalazłem jest umieścić mąkę w dużej misce i partiami umieścić mięso w być powlekane, wstrząsnąć nadmiaru i gotować, że partia nadal do wszystkich mięsa używane).w garnku heavy duty (nadaje się do piekarnika) umieścić w oleju (na tyle, aby pokryć dno garnka) i na średnim/wysokim ogniu gotować mięso w partiach do uszczelnienia, ustawić na jednej stronie, ogrzać pokryte alfoil lub użyć naczynia żaroodpornego z pokrywką.Wytrzyj garnek do czysta(aby pozbyć się przypalonej mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu, gotować ziemniaki i słodki ziemniaki przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową na talerz i odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby i włączyć ciepła do średniej / wysokiej i dodać cebulę i saute do miękkości. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Wyjąć łyżką szczelinową i dodać do ziemniaków.Na średnim ogniu dodać curry, musztarda w proszku i mieszaniny cukru i czosnek gotować aż pachnące (o 1/2 do 1 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Dodać warzywa do mieszanki curry i gotować przez 2 do 3 minut na średnim / dużym ogniu.Teraz dodaj mięso i dobrze wymieszaj z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodaj marchew, bulion wołowy, pomidory,lancanshire (lub worcestershire), świeże zioła, pieprz cayenne, chili w proszku i imbir w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
świeże Ziołaświeże Zioła
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dobrze wymieszać.Jeśli mięso i warzywa nie są pokryte płynem, uzupełnij wodą i wymieszaj.Przykryć garnek pokrywką i wstawić do piekarnika na 3-4 godziny, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając.Tuż przed podaniem dodać łyżkę świeżych ziół (posiekać tuż przed użyciem).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2kgsduszenie wołowiny (używam sosu lub shin beef)duszenie wołowiny (używam sosu lub shin beef)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy (użyj granulatu wołowego + woda)bulion wołowy (użyj granulatu wołowego + woda)400papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę (około 14 uncji)pomidory pokrojone w kostkę (około 14 uncji)2marchew (obrana i pokrojona w kawałki 1 szklanka)marchew (obrana i pokrojona w kawałki 1 szklanka)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2Spód: okruszki z herbatników grahamcurry w proszku (używam Clive of India)curry w proszku (używam Clive of India)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka, doprawionamąka, doprawiona1porcja startego parmezanumieszane świeże zioła (dodatkowe, posiekać tuż przed użyciem)mieszane świeże zioła (dodatkowe, posiekać tuż przed użyciem)1porcja startego parmezanumieszane świeże zioła (używam oregano, tymianku i rozmarynu)mieszane świeże zioła (używam oregano, tymianku i rozmarynu)2ząbki czosnku (zmiażdżone lub mielone)ząbki czosnku (zmiażdżone lub mielone)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 szklanka mirinu lub słodkiego sake1 szklanka mirinu lub słodkiego sake2warzywo (np. szpinak)musztarda w proszkumusztarda w proszku8Spód: okruszki z herbatników grahamolej (do gotowania)olej (do gotowania)1cebula (obrana i ćwiartowana i oddzielne segmenty 1 szklanka)cebula (obrana i ćwiartowana i oddzielne segmenty 1 szklanka)1ziemniaki (obrane i pokrojone w duże kawałki pokrojone w kostkę 1 1/2 szklanki)ziemniaki (obrane i pokrojone w duże kawałki pokrojone w kostkę 1 1/2 szklanki)1ziemniaki (obrane i pokrojone w małe kawałki pokrojone w kostkę 1 1/4 szklanki)ziemniaki (obrane i pokrojone w małe kawałki pokrojone w kostkę 1 1/4 szklanki)12krewetki i żyłkiSteki z rostbefu nowojorskiego z kością, jeśli chceszSteki z rostbefu nowojorskiego z kością, jeśli chcesz1kgsSer Cheddar, tarty, do posypaniaSer Cheddar, tarty, do posypania1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocukru, ja faktycznie używam 1/4 szklanki sosu lancanshire ale ZAAR nie przyjmiecukru, ja faktycznie używam 1/4 szklanki sosu lancanshire ale ZAAR nie przyjmie1łyżka czerwony ocet winnysłodkie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę na duże kawałki 2 szklanki)słodkie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę na duże kawałki 2 szklanki)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos Worcestershire, plusSos Worcestershire, plus

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Skeleton Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn