Curry Wołowe (Oamc)

Curry Wołowe (Oamc)
Wołowina Curry (Oamc) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 41g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz musztarda w proszku, curry, zioła, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowo-Jagnięce Curry (Oamc), Enchiladas oamc z wołowiny i fasoli, oraz Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C (300 stopni F).Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wymieszać proszek curry, musztardę i cukier.Przycinać i pokroić mięso na duże kawałki wielkości bit.Płaszcz mięso z sezonowaną mąką (najlepszym sposobem znalazłem jest umieścić mąkę w dużej misce i partiami umieścić mięso w być powlekane, wstrząsnąć nadmiaru i gotować, że partia nadal do wszystkich mięsa używane).w garnku heavy duty (nadaje się do piekarnika) umieścić w oleju (na tyle, aby pokryć dno garnka) i na średnim/wysokim ogniu gotować mięso w partiach do uszczelnienia, ustawić na jednej stronie, ogrzać pokryte alfoil lub użyć naczynia żaroodpornego z pokrywką.Wytrzyj garnek do czysta(aby pozbyć się przypalonej mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu, gotować ziemniaki i słodki ziemniaki przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową na talerz i odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby i włączyć ciepła do średniej / wysokiej i dodać cebulę i saute do miękkości. Zmniejsz temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wyjąć łyżką szczelinową i dodać do ziemniaków.Na średnim ogniu dodać curry, musztarda w proszku i mieszaniny cukru i czosnek gotować aż pachnące (o 1/2 do 1 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Dodać warzywa do mieszanki curry i gotować przez 2 do 3 minut na średnim / dużym ogniu.Teraz dodaj mięso i dobrze wymieszaj z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodaj marchew, bulion wołowy, pomidory,lancanshire (lub worcestershire), świeże zioła, pieprz cayenne, chili w proszku i imbir w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
świeże Ziołaświeże Zioła
Bulion WołowyBulion Wołowy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
9
Dobrze wymieszać.Jeśli mięso i warzywa nie są pokryte płynem, uzupełnij wodą i wymieszaj.Przykryć garnek pokrywką i wstawić do piekarnika na 3-4 godziny, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając.Tuż przed podaniem dodać łyżkę świeżych ziół (posiekać tuż przed użyciem).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2kgsduszenie wołowiny (używam sosu lub shin beef)duszenie wołowiny (używam sosu lub shin beef)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy (użyj granulatu wołowego + woda)bulion wołowy (użyj granulatu wołowego + woda)400opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę (około 14 uncji)pomidory pokrojone w kostkę (około 14 uncji)2marchew (obrana i pokrojona w kawałki 1 szklanka)marchew (obrana i pokrojona w kawałki 1 szklanka)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucurry w proszku (używam Clive of India)curry w proszku (używam Clive of India)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka, doprawionamąka, doprawiona11 łyżka suszonego oreganomieszane świeże zioła (dodatkowe, posiekać tuż przed użyciem)mieszane świeże zioła (dodatkowe, posiekać tuż przed użyciem)11 łyżka suszonego oreganomieszane świeże zioła (używam oregano, tymianku i rozmarynu)mieszane świeże zioła (używam oregano, tymianku i rozmarynu)2ząbki czosnku (zmiażdżone lub mielone)ząbki czosnku (zmiażdżone lub mielone)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocałe migdały, ze skórką i prażonecałe migdały, ze skórką i prażone2Batoniki toffi Heathmusztarda w proszkumusztarda w proszku82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej (do gotowania)olej (do gotowania)1cebula (obrana i ćwiartowana i oddzielne segmenty 1 szklanka)cebula (obrana i ćwiartowana i oddzielne segmenty 1 szklanka)1ziemniaki (obrane i pokrojone w duże kawałki pokrojone w kostkę 1 1/2 szklanki)ziemniaki (obrane i pokrojone w duże kawałki pokrojone w kostkę 1 1/2 szklanki)1ziemniaki (obrane i pokrojone w małe kawałki pokrojone w kostkę 1 1/4 szklanki)ziemniaki (obrane i pokrojone w małe kawałki pokrojone w kostkę 1 1/4 szklanki)12krewetki i żyłki1 por, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część1 por, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część1kgsSer Cheddar, tarty, do posypaniaSer Cheddar, tarty, do posypania1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocukru, ja faktycznie używam 1/4 szklanki sosu lancanshire ale ZAAR nie przyjmiecukru, ja faktycznie używam 1/4 szklanki sosu lancanshire ale ZAAR nie przyjmie1łyżka czerwony ocet winnysłodkie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę na duże kawałki 2 szklanki)słodkie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę na duże kawałki 2 szklanki)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos Worcestershire, plusSos Worcestershire, plus

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Skeleton Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn