Curry warzywne wolno gotowane z kuskusem

Curry warzywne wolno gotowane z kuskusem
Wolno gotujące Curry warzywne z kuskusem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka czosnku, jogurt, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Powolne curry warzywne z ciecierzycą, Wolnoopalacz curry warzywne ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą, oraz Slow Cooker Summer Vegetable Pesto Soup {i gratisy do powolnego gotowania!} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść Wkładki do powolnej kuchenki Reynolds w misce do powolnej kuchenki o długości od 5 do 6 1/2 qt. Upewnij się, że wkładka pasuje ściśle do dna i boków miski i pociągnij górną część wkładki nad krawędzią miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
W średniej misce wymieszać składniki sosu. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę; gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać czosnek; gotować, często mieszając, aż zmięknie. Wymieszać w proszku curry, kurkuma, cynamon i papryka czerwona; gotować i mieszać około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
W kuchence wymieszać mieszankę cebuli i pozostałe składniki curry z wyjątkiem szpinaku i kuskusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
8
Szpinak wymieszać z curry w kuchence. Przykryć; gotować na małym ogniu ustawienie 5 do 10 minut dłużej lub aż lekko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
9
Tymczasem gotować kuskus zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
10
Podawać curry na kuskusie; top z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona w plasterki (1/4 cala) gotowa do jedzenia marchewka pokrojona w plasterkipokrojona w plasterki (1/4 cala) gotowa do jedzenia marchewka pokrojona w plasterki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście szpinaku dla niemowlątświeże liście szpinaku dla niemowląt425papryka habaneropuszka ciecierzycy (fasola garbanzo), osuszonapuszka ciecierzycy (fasola garbanzo), osuszona2warzywo (np. szpinak)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekostka (3/4 do 1 cala) obrany bakłażankostka (3/4 do 1 cala) obrany bakłażan1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweYoplait® beztłuszczowy jogurt zwykły (z pojemnika o pojemności 32 uncji)Yoplait® beztłuszczowy jogurt zwykły (z pojemnika o pojemności 32 uncji)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony0warzywo (np. szpinak)pieprz czerwony mielony (cayenne)pieprz czerwony mielony (cayenne)1warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma2warzywo (np. szpinak)lekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebula (1 średnia)posiekana cebula (1 średnia)0warzywo (np. szpinak)rzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 calarzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala1Dashkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśrednia czerwona papryka, grubo posiekana (ośrednia czerwona papryka, grubo posiekana (o1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Dash1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśrednie pomidory, grubo posiekane (ośrednie pomidory, grubo posiekane (o2warzywo (np. szpinak)1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany pełnoziarnisty kuskusniegotowany pełnoziarnisty kuskus4trochę posiekanej cukiniiWkładki Do Powolnej KuchenkiWkładki Do Powolnej Kuchenki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn