Wolno gotujące Curry warzywne z kuskusem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka czosnku, jogurt, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Powolne curry warzywne z ciecierzycą, Wolnoopalacz curry warzywne ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą, oraz Slow Cooker Summer Vegetable Pesto Soup {i gratisy do powolnego gotowania!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść Wkładki do powolnej kuchenki Reynolds w misce do powolnej kuchenki o długości od 5 do 6 1/2 qt. Upewnij się, że wkładka pasuje ściśle do dna i boków miski i pociągnij górną część wkładki nad krawędzią miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Cukierki Peachie-o
2
W średniej misce wymieszać składniki sosu. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę; gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać czosnek; gotować, często mieszając, aż zmięknie. Wymieszać w proszku curry, kurkuma, cynamon i papryka czerwona; gotować i mieszać około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Papier Ryżowy
Kurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
W kuchence wymieszać mieszankę cebuli i pozostałe składniki curry z wyjątkiem szpinaku i kuskusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
8
Szpinak wymieszać z curry w kuchence. Przykryć; gotować na małym ogniu ustawienie 5 do 10 minut dłużej lub aż lekko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
9
Tymczasem gotować kuskus zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.