Curry-Squash i zupa z czerwonej soczewicy

Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Curry-Squash i zupa z czerwonej soczewicy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 18g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz sok z cytryny, masło, seler i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Curry-Squash i zupa z czerwonej soczewicy, Curry squash, soczewica & zupa kokosowa, oraz Zupa squasha zimowego curry z czerwoną soczewicą, mlekiem kokosowym i małżami.
Instrukcje
Rozgrzać olej z masłem w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie gotować squash, cebula, marchew, seler, czosnek,imbir, i 1 łyżeczka soli, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i zaczynają brązowieć, 15 do 20 minut.
Wymieszać w proszku curry i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, często mieszając, 2 protokół.
Dodaj soczewicę i wodę i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka, 25 do 40 minut. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Kolendra Purée, olej i 1/2 łyżeczki soli w blenderze.
Podawać zupę skropioną olejem kolendrowym.
Zupa, bez oleju kolendrowego, może być wykonana 3 dni wcześniej i schłodzona.