Curry Selerowo-jabłkowa zupa z Shiitake

Curry Selerowo-jabłkowa zupa z Shiitake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 101 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka mielonego kminku, curry, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 30%. Spróbuj Curry krem z selera zupa, Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, oraz Homar i Shiitake Ragu z Puree z korzenia selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą moździerza i tłuczkiem zmiażdżyć czosnek z 1/4 łyżeczki soli morskiej na pastę.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pastę czosnkową, pasta miso, kminek, curry, nasiona selera, czarny pieprz, 1 łyżka soli morskiej, seler, i jabłko na patelni; gotować i mieszać, aż seler lekko zmięknie, 5 do 7 protokół.
Łyżka około połowy mieszanki jabłek i selera do blendera wraz z bulionem z kurczaka. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree.
Wlać do garnka na średnim ogniu wraz z pozostałą mieszaniną z patelni, zachowując niektóre kapiele na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Gotować kurczaka w kapiących aż całkowicie rumiane, o 5 protokół.
Wlać wodę do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką.
Wlać całą zawartość patelni do garnka wraz z grzybami shiitake. Gotować na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną, o 20 protokół. Do zupy dodać ocet balsamiczny i olej truflowy.