Curry Peanut Shrimp

Curry Peanut Shrimp
Curry Peanut Shrimp to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka grzybów, zwykłe mleko kokosowe, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), Curry Shrimp, oraz Curry Shrimp dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ubić żółtka i cukier. Rozpuścić herbatę w odrobinie wody lub śmietany, aby pozbyć się grudek; śmietanę, herbatę i wanilię ubić w żółtkach i cukrze.Podzielić między 6 małych ramekinów i umieścić je w patelni do pieczenia lub 9?x13? patelnia; wlej wodę tak, aby woda dotarła do połowy boków ramekinów. Będzie to rodzaj izolacji je tak, że gotować delikatnie i równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Piecz przez około 40 minut, aż krem będzie ustawiony, ale nadal tylko lekko jiggly w środku(poczujesz to!). Wyjąć je, pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce na kilka godzin lub na noc, aż ładne i zimne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Posypać równą warstwę cukru na każdym naczyniu i karmelizować pochodnią lub przenieść do arkusza cookie i umieścić pod brojlerem w piekarniku na około 2 minuty, aż cukier jest karmelizowany i złocisty. Odwróć arkusz, jeśli chcesz, aby pomóc im równomiernie pielęgnować. Przechowywać w lodówce ponownie, lub po prostu niech usiąść na blacie podczas jedzenia kolacji, tylko do cukru jest ustawiony jak szkło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Służy 6.[print_link]

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn