Curry kuskus ze szpinakiem i ciecierzycą
Curry kuskus ze szpinakiem i ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 462 kalorie, 19g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,19 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 24 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz Blade sherry, kuskus, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Ciemna Czekolada Krówka Merlot Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy obejmują Curry kuskus ze szpinakiem i ciecierzycą, Kuskus Curry Z Ciecierzycą, oraz Kuskus z kurczakiem curry i ciecierzycą.
Instrukcje
Oliwa z oliwek rozgrzać na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, suszone na słońcu pomidory, koperek i czosnek; gotuj i mieszaj, aż cebula zacznie się przeświecać, około 5 minut. Wymieszaj szpinak, zwiększ temperaturę do średniej wysokości i gotuj, aż szpinak zacznie więdnąć, 5 do 10 minut.
Wlać sherry i gotować, aż większość cieczy wyparuje, około 5 minut.
Dodaj curry w proszku, pieprz cayenne, ciecierzycę i 1 szklankę bulionu warzywnego; gotuj przez około 5 minut.
Dodać pozostały bulion i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zdjąć z ognia, wymieszać z kuskusem i przykryć, aż kuskus wchłonie całą ciecz, 5 do 10 minut. Doprawić solą.