Curry Krab z kokosem i Chili

Curry Krab z kokosem i Chili
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Curry Krab z kokosem i Chili może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 34g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $7.0 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, nasiona kolendry, liście curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wysuszony kokosowy można śledzić to danie główne z Tropical treat jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chili Crab (Krab w sosie kwaśnym i pikantnym) przepis, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść kraba w zamrażarce na 2 godziny lub aż przestanie się poruszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
3
Zdjąć nogi i złamać je wałkiem do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Zdejmij górną część skorupy i oczyść wnętrze palcami. Posiekaj kraba i górne muszle na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
5
Podgrzać średni saute pan na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj nasiona kolendry, nasiona kminku i pieprzu i stale mieszać, aż nasiona się tosty i pachnące, 3 do 4 minut. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Aby zrobić pastę, zmiel nasiona kolendry, nasiona kminku i ziarna pieprzu ze szczyptą soli za pomocą moździerza i tłuczku lub młynka do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Przenieść mieszaninę przypraw do robota kuchennego i dodać ocet, kokos, imbir, czosnek, chile i cebuli i zmiksować do postaci pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Rozgrzać olej w ciężkim, dużym, szerokim garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj pastę i saute aż pachnące i niektóre soki odparować, 5 do 10 protokół.
11
Dodaj pomidor, liście curry, kurkuma, chili w proszku i szczyptę soli i gotować, aż kawałki pomidora będą miękkie i topi się w sosie, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Liście CurryLiście Curry
KurkumaKurkuma
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodaj kraba i 4 1/2 uncji wody, zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu lub aż kawałki kraba są gotowane przez, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
KrabKrab
13
Wymieszać w mleku kokosowym i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 protokół, aby umożliwić smaki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
14
Kawałki kraba i sos podzielić między płytkie szerokie talerze zupy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
KrabKrab

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia75
Magazyn