Curry Krab z kokosem i Chili

Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Curry Krab z kokosem i Chili może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 34g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $7.0 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, nasiona kolendry, liście curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wysuszony kokosowy można śledzić to danie główne z Tropical treat jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chili Crab (Krab w sosie kwaśnym i pikantnym) przepis, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść kraba w zamrażarce na 2 godziny lub aż przestanie się poruszać.
Zdjąć nogi i złamać je wałkiem do ciasta.
Zdejmij górną część skorupy i oczyść wnętrze palcami. Posiekaj kraba i górne muszle na pół.
Podgrzać średni saute pan na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kolendry, nasiona kminku i pieprzu i stale mieszać, aż nasiona się tosty i pachnące, 3 do 4 minut. Całkowicie fajne.
Aby zrobić pastę, zmiel nasiona kolendry, nasiona kminku i ziarna pieprzu ze szczyptą soli za pomocą moździerza i tłuczku lub młynka do przypraw.
Przenieść mieszaninę przypraw do robota kuchennego i dodać ocet, kokos, imbir, czosnek, chile i cebuli i zmiksować do postaci pasty.
Rozgrzać olej w ciężkim, dużym, szerokim garnku na małym ogniu.
Dodaj pastę i saute aż pachnące i niektóre soki odparować, 5 do 10 protokół.
Dodaj pomidor, liście curry, kurkuma, chili w proszku i szczyptę soli i gotować, aż kawałki pomidora będą miękkie i topi się w sosie, 5 protokół.
Dodaj kraba i 4 1/2 uncji wody, zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu lub aż kawałki kraba są gotowane przez, 10 protokół.
Wymieszać w mleku kokosowym i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 protokół, aby umożliwić smaki do mieszania.
Kawałki kraba i sos podzielić między płytkie szerokie talerze zupy i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.