Curry Krab z kokosem i Chili

Curry Krab z kokosem i Chili
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Curry Krab z kokosem i Chili może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 34g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $7.0 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, nasiona kolendry, liście curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wysuszony kokosowy można śledzić to danie główne z Tropical treat jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chili Crab (Krab w sosie kwaśnym i pikantnym) przepis, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść kraba w zamrażarce na 2 godziny lub aż przestanie się poruszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
3
Zdjąć nogi i złamać je wałkiem do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Zdejmij górną część skorupy i oczyść wnętrze palcami. Posiekaj kraba i górne muszle na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
5
Podgrzać średni saute pan na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj nasiona kolendry, nasiona kminku i pieprzu i stale mieszać, aż nasiona się tosty i pachnące, 3 do 4 minut. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Aby zrobić pastę, zmiel nasiona kolendry, nasiona kminku i ziarna pieprzu ze szczyptą soli za pomocą moździerza i tłuczku lub młynka do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Przenieść mieszaninę przypraw do robota kuchennego i dodać ocet, kokos, imbir, czosnek, chile i cebuli i zmiksować do postaci pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Rozgrzać olej w ciężkim, dużym, szerokim garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Dodaj pastę i saute aż pachnące i niektóre soki odparować, 5 do 10 protokół.
11
Dodaj pomidor, liście curry, kurkuma, chili w proszku i szczyptę soli i gotować, aż kawałki pomidora będą miękkie i topi się w sosie, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Liście CurryLiście Curry
KurkumaKurkuma
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Dodaj kraba i 4 1/2 uncji wody, zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu lub aż kawałki kraba są gotowane przez, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
KrabKrab
13
Wymieszać w mleku kokosowym i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 protokół, aby umożliwić smaki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
14
Kawałki kraba i sos podzielić między płytkie szerokie talerze zupy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
KrabKrab

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia75
Magazyn