Curry grochowe Frittata ze świeżymi pomidorami Chutney
Need a danie główne bezglutenowe? Curry groch Frittata ze świeżymi pomidorami Chutney może być świetny przepis, aby spróbować. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, brązowy cukier, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Curry Grochowe Frittata Ze Świeżymi Pomidorami Chutney, Chutney ze świeżych pomidorów, oraz Świeże Pomidory Imbir Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pomidory, brązowy cukier, kminek, czosnek i imbir w procesorze. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż pomidory zostaną grubo posiekane.
Przenieść chutney do małej miski; rezerwa miski procesora. Doprawić chutney do smaku solą i pieprzem.
Umieść jajka w procesorze.
Dodać ser, curry, sól i dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w dużej broilerproof nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać zieloną cebulę i groszek. Sauté aż cebula więdną, o 1 minuta.
Dodać mieszankę jajeczną. Gotuj, aż góra jest prawie ustawiona, a dół jest złoty, podnosząc krawędzie, aby niegotowane jajko przepływało pod spodem, około 7 minut.
Umieść frittata w brojlerze, aż góra jest ustawiona, około 1 minuty. Uruchom żaroodporną gumową szpatułkę wokół frittaty, aby poluzować i wysunąć się na talerz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z chutneyem pomidorowym.