Cukierki Galaretki Z Grzanego Wina

Cukierki Galaretki Z Grzanego Wina
Przepis grzane wino galaretki cukierki mogą być wykonane w około 35 minut. Ten przepis zawiera 36 porcji z 59 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku pomarańczowego, cukru, syropu kukurydzianego i wina. Działa dobrze jako tania przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Cukierki Galaretki Z Grzanego Wina, Galaretka Z Grzanego Wina, oraz Pomarańczowe Cukierki Galaretki.

Instrukcje

1
W małym rondelku wymieszaj wino, skórkę pomarańczową, sok, laskę cynamonu i goździki; zagotuj (nie gotuj) na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić delikatnie, bez przykrycia, 10 minut, aby smaki się zmieszały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
GoździkiGoździki
SokSok
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odstaw na 1 godzinę.
3
Linia A 9x5-in. bochenek z folią; pokryj folię sprayem do gotowania. Odcedź mieszankę wina, odrzucając skórkę pomarańczową i przyprawy. Włóż grzane wino do rondla; dodaj pektynę i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PektynaPektyna
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PrzyprawyPrzyprawy
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Podgrzej na średnim ogniu.
5
W międzyczasie w dużym rondlu połącz cukier i syrop kukurydziany; doprowadzić do pełnego wrzenia na dużym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj mieszankę wina. Kontynuuj gotowanie 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia; w razie potrzeby usunąć piankę. Natychmiast wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odstawić do zastygnięcia, około 5 godzin lub na noc.
8
Do powlekania, posypać 2 łyżki cukru na 14x12-in. arkusz pergaminu. Odwróć cukierki na cukier. Nożem zanurzonym w ciepłej wodzie pokrój cukierki na 1 cal. kwadraty; płaszcz z pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
9
Przenieś cukierki na ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Odstawić bez przykrycia na noc w temperaturze pokojowej. Przechowywać w hermetycznych pojemnikach do 1 tygodnia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W35 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn