Cukierki Galaretki Z Grzanego Wina
Przepis grzane wino galaretki cukierki mogą być wykonane w około 35 minut. Ten przepis zawiera 36 porcji z 59 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku pomarańczowego, cukru, syropu kukurydzianego i wina. Działa dobrze jako tania przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Cukierki Galaretki Z Grzanego Wina, Galaretka Z Grzanego Wina, oraz Pomarańczowe Cukierki Galaretki.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj wino, skórkę pomarańczową, sok, laskę cynamonu i goździki; zagotuj (nie gotuj) na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić delikatnie, bez przykrycia, 10 minut, aby smaki się zmieszały.
Linia A 9x5-in. bochenek z folią; pokryj folię sprayem do gotowania. Odcedź mieszankę wina, odrzucając skórkę pomarańczową i przyprawy. Włóż grzane wino do rondla; dodaj pektynę i sodę oczyszczoną.
Podgrzej na średnim ogniu.
W międzyczasie w dużym rondlu połącz cukier i syrop kukurydziany; doprowadzić do pełnego wrzenia na dużym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj mieszankę wina. Kontynuuj gotowanie 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; w razie potrzeby usunąć piankę. Natychmiast wlać do przygotowanej patelni.
Odstawić do zastygnięcia, około 5 godzin lub na noc.
Do powlekania, posypać 2 łyżki cukru na 14x12-in. arkusz pergaminu. Odwróć cukierki na cukier. Nożem zanurzonym w ciepłej wodzie pokrój cukierki na 1 cal. kwadraty; płaszcz z pozostałym cukrem.
Przenieś cukierki na ruszt.
Odstawić bez przykrycia na noc w temperaturze pokojowej. Przechowywać w hermetycznych pojemnikach do 1 tygodnia.