Krewetki Crystal może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz zieloną cebulę, mielony pieprz, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Crystal Shrimp, Shattered Crystal Ball, oraz Cotogna ' s Crystal Beach.
Instrukcje
1
Umieść krewetki w durszlaku; spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2
Drenaż.
3
Posypać 1 łyżeczka soli nad krewetkami; wymieszać 1 minutę. Ponownie spłukać pod zimną bieżącą wodą; spuścić. Powtórzyć z krewetkami i 1 łyżeczką soli. Dobrze spłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Woda
Sól
4
Przenieś krewetki na kilka warstw ręczników papierowych i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Ubić białko jaja, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, i pozostałe 1/4 łyżeczka soli w średniej misce; wymieszać, aż krewetki są pokryte ciasto. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Białka Jaj
Krewetki
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Bulion ubijać, wino ryżowe, olej sezamowy, biały pieprz, i pozostałe 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Skrobia Kukurydziana
Olej Sezamowy
Wino Ryżowe
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku płaskiego woka o średnicy 14 cali lub ciężkiego dużego głębokiego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Wlać 4 filiżanki oleju do wok lub rondel i ciepła na średnim ogniu, aż termometr rejestruje 191°. za pomocą szczeliny łyżka, dodać krewetki (z ciasta trzymając się powierzchni) w partiach 5 lub 6; gotować tylko aż krewetki kolei różowy, mieszając i oddzielając Każdy, że trzymać się razem, o 30 sekund. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść krewetki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Przenieść 1 łyżkę oleju z woka do małej miski i rezerwy. Ostrożnie wlać pozostały olej z woka do metalowej miski (rezerwy na inne użycie). Umyć i wysuszyć wok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Podgrzać ten sam wok lub ciężką dużą patelnię na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje przy kontakcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodać 1 łyżkę oleju i zawirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
12
Dodaj zieloną cebulę i imbir; wymieszać 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Imbir
13
Dodaj krewetki i groszek. Mieszać w mieszaninie bulionu; stir-fry aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste w centrum i sos Płaszcze krewetki, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Bulion
SOS
Groch
14
Przenieść do miski i służyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.