Crostini z serem figowym i kozim

Crostini z serem figowym i kozim
Figi i kozi ser Crostini może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 62 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 24. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotkę, figi mission i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Pieczone Figi Crostini, oraz Figi i kozi ser Crostini (GF) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować szalotkę, gałązki tymianku i liść laurowy na maśle w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż szalotka zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać suszone figi, Porto, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia. Dusić, pod przykryciem, aż figi będą miękkie, około 10 minut. Jeśli w rondlu jest jeszcze płyn, zdejmij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż większość płynu odparuje, 3 do 4 minut więcej. Wyrzucić gałązki liścia laurowego i tymianku i przenieść dżem do miski. Ostudzić, następnie wymieszać z mielonym tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TymianekTymianek
Figi SuszoneFigi Suszone
Liście LauroweLiście Laurowe
PieprzPieprz
FigiFigi
PortPort
SólSól
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połowę każdego plasterka bagietki po przekątnej, a następnie ułóż na blasze do pieczenia i lekko umyj blaty olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec do lekko tosty, o 7 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Każdy tost posmarować 1 łyżeczką dżemu figowego, a na wierzchu ok. 1 1/2 łyżeczki koziego sera i 2 kawałki świeżej fig.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Dżem FigowyDżem Figowy
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
TostyTosty
FigiFigi
1
* Dżem figowy można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. * Grzanki można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem FigowyDżem Figowy

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn