Crostini z kurków
Need a wegańskie przystawki? Crostini z kurkami może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bagietkę na zakwasie, ocet winny, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Fricassee z kurkami, Kurki Marynowane, oraz Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej).
Instrukcje
Kurki opłukać, delikatnie pocierając palcami skrzela grzybowe, aby uwolnić wszelkie ziarno; odcedzić. W razie potrzeby powtórzyć. Przyciąć i odrzucić posiniaczone części i odbarwione końce. Pokroić grzyby 1/4 cala grubości.
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszaj grzyby, 1 łyżkę oliwy z oliwek,1 łyżeczkę octu i tymianek, aż płyn odparuje, a grzyby są rumiane, 15 do 20 minut.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pozostały ocet oraz sól i pieprz do smaku.
Tymczasem kromki chleba posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i położyć na blasze do pieczenia o wymiarach 14 na 17 cali.
Piec w piekarniku 350, aż chrupiące i brązowy, o 15 protokół.
Górne kawałki tostów równo z mieszaniną grzybów i posypać szczypiorkiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.