Crostatas Figowe Miodowe
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści tymianku, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Crostatas Morelowe, Mini Crostatas Jabłkowe, oraz Blood Orange Crostatas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym mąkę wymieszać z cukrem i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać masło i pulsować, aż będzie wielkość grochu.
Dodaj wodę; pulsuj, aż ciasto się połączy. Wkleić ciasto na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala.
Wyciąć osiem 5-calowych rund, w razie potrzeby ponownie przetrzeć skrawki; przenieść do pergaminowanej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Do miski wrzucić dwie trzecie fig z 3 łyżeczkami miodu, sokiem z cytryny, liśćmi tymianku i szczyptą soli. Ułóż figi na okrągło ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę dookoła. Brzegi ułożyć na figach i wyprasować ciasto umywalką jajeczną. Schłodzić przez 30 minut.
Piec crostatas przez 35 minut, obracając w połowie pieczenia, aż skórki będą złote.
Delikatnie wrzucić Pozostałe figi z pozostałymi 2 łyżeczkami miodu.
Przełożyć crostatas na talerze, na wierzch z figami i gałązkami tymianku i podawać.