Crispy Tofu Pad Thai
Crispy Tofu Pad Thai może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jaj, tofu, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Crispy Tofu Pad Thai, Crispy Tofu Pad-thai, oraz Pad Thai Zoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić Tofu w poprzek na 8 (1/2-cal grubości) plastry. Ułóż tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Góra z kilkoma warstwami ręczników papierowych; góra z żeliwną patelnią lub inną ciężką patelnią.
Usuń Tofu z ręczników papierowych.
Pokrój Tofu w kostkę 1/2 cala i wrzuć skrobię kukurydzianą.
Przygotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dobrze odcedzić; odstawić.
Połączyć ketchup i kolejne 3 składniki.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu na patelnię; smażyć 7 minut lub do złotego.
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju.
Dodać jajka i białko; gotować 30 sekund, ciągle mieszając.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na patelni.
Dodaj makaron; gotować 3 protokół. Wymieszać mieszaninę ketchupu; gotować 30 sekund.
Dodać mieszaninę jaj; gotować 1 minutę, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać cebulę i kolendrę. Top makaron z tofu; posypać orzeszkami ziemnymi i podawać z wapna kliny.
dla malucha: Pomiń Sriracha i zieloną cebulę; dorośli mogą dodać je do swoich porcji później, w razie potrzeby.
Podawać łyżkę makaronu rzucony z sosem i 3 do 5 kostek Tofu w małej misce.
Makaron pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.