Crisp Gnocchi " Tater Tots
Crisp Gnocchi " Tater Tots może być tylko przystawką, której szukasz. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ser parmigiano-reggiano, olej canolan, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sweet Tater Tater Tots, Cukinia Tater Tots, oraz Yam-A-licious Tater Tots dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj 4 cale zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 40 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić.
Ziemniaki pokroić na duże kawałki i wcisnąć przez ricer do dużej miski. Odrzuć Skórki.
Niech ziemniaki ostygną całkowicie, około 1 godziny.
Do ziemniaków wymieszać skrobię kukurydzianą, mąkę, ser i 2 łyżeczki soli.
Dodać jajko i zagnieść delikatnie, aż powstanie miękkie ciasto. Owinąć ciasto w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Doprowadzić do wrzenia bardzo duży garnek z wodą i wypełnić dużą miskę z lodem. Podziel ciasto na 4 kawałki i zwiń każdy kawałek w 16-calową linę o grubości około 1 cala.
Wytnij każdą linę na 16 sztuk.
Dodać jedną czwartą gnocchi do wrzącej wody i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż wzniosą się na powierzchnię, a następnie unosić się przez 20 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć gnocchi do lodowatej wody w celu ostygnięcia, następnie rozłożyć gnocchi na papierowym talerzu i obrócić do wyschnięcia. Powtórz z pozostałymi gnocchi.
W dużym rondlu rozgrzej 2 cale oleju do 37
Ostrożnie dodać jedną czwartą gnocchi do gorącego oleju i gotować, mieszając delikatnie raz lub dwa razy, aż złoty i chrupiące, 4 do 5 protokół.
Przenieś "Tater Tots" na papierowy talerz i posyp solą. Powtórz, aby Pozostałe " Tater Tots."
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon