Crema di Rabarbaro
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Crema di Rabarbaro może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skrobi kukurydzianej, żółtka, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe), Avocado Crema, oraz Cilantro Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz żółtko jaja, 1 łyżkę miodu, ekstrakt waniliowy i skrobię kukurydzianą i ubij razem, aż dobrze wymieszasz.
Dodać mleko i ponownie ubijać, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie opuścić na wolnym ogniu.
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aby żółtko nie gotowało się na dnie patelni, aż uzyska konsystencję gęstej, jednorodnej śmietany, prawie tak grubej jak lody, około 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Ułóż plastry rabarbaru w dużym garnku z grubym dnem i przykryj pozostałym miodem. Gotować delikatnie na małym średnim ogniu, aż rabarbar będzie miękki, o 10 protokół.
Złóż rabarbar do mieszanki mlecznej i delikatnie złóż bitą śmietanę. Podziel krem rabarbarowy równomiernie na 4 szklane miski lub szklanki i podawaj natychmiast.