Cream & stem Ginger ice cream
Clotted cream & stem Ginger ice cream to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłuste mleko, cukier, imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest idealny do Lato. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Plaster Daktyli Z Bananami Earl Grey Tea I Lodami Imbirowymi, Skrzepły krem rozdziela, oraz Staromodny sposób: Skrzepnięty krem i bułeczki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na nieprzywierającą patelnię włożyć mleko i skrzepniętą śmietanę. Zeskrobać nasiona z wanilii, dodać strąk i nasiona do mleka i śmietany i doprowadzić prawie do wrzenia. Odstawić na 20 min.
W misce utrzeć żółtka i cukier. Mleko i śmietanę zagotować, wyjąć z wanilii, następnie wylać masę na żółtka, cały czas mieszając.
Odcedzić mieszaninę z powrotem do oczyszczonej patelni i gotować na łagodnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i lekko pokryje tył drewnianej łyżki. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo się zsiadnie.
Wlać z powrotem do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić na noc. Następnego dnia ubijamy w maszynie do lodów, mieszając imbir i syrop do mieszaniny tuż przed zamrożeniem. Jeśli nie masz Maszyny do lodów, możesz wlać mieszaninę do płytkiego pojemnika, przykryć i zamrozić, aż będzie jędrna, ale nie twarda jak skała, a następnie whizz w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Ponownie zamrozić i powtórzyć proces 2-3 razy więcej. Przechowywać w zamrażarce do czasu potrzebnego.