Country Terrine

Country Terrine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj terrine Country. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniamenty: kornichony; musztarda; chleb, Turecki lub, mielona tłusta cielęcina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 98 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Country terrine, Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem, oraz Terryna Pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować na maśle w 10-calowej patelni ciężkiej, pokryte, na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Przenieść do dużej miski ustawionej w misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podczas gdy cebula chłodzi, sól impuls, pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, i liść laurowy w młynku, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj do mieszanki cebuli i ubić w śmietanie, jajka, i brandy, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wątróbki z kurczaka w robocie kuchennym, aż zostaną drobno posiekane, następnie dodaj do mieszanki cebuli wraz z mieloną wieprzowiną i cielęciną i dobrze wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką. Wymieszać w kostkach szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Pokrojona W Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dolna linia i długie boki formy terrine poprzecznie Z około 6 do 9 pasków boczku, układając je blisko siebie (ale nie nakładając się) i pozostawiając 1/2-do 2-calowy zwis. Wypełnij terrinę równomiernie mieszanką mielonego mięsa, rapując terrinę na blacie, aby ją zagęścić(będzie kopać się nieco nad krawędzią). Przykryć wierzchu terryny wzdłuż Z 2 lub 3 więcej plastrów boczku, jeśli to konieczne, aby całkowicie przykryć, i złożyć zwisające końce boczku z powrotem nad nimi. Przykryć terrynę folią i schłodzić co najmniej 8 godzin, aby marynować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyrzucić folię i przykryć terrynę szczelnie podwójną warstwą folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec terrine w łaźni wodnej, aż termometr włożony ukośnie przez folię co najmniej 2 cale do środka terrine rejestry 155 do 71°, 1 3/4 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Wyjąć folię i pozostawić terrine stać w formie na stojaku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Umieścić terrine w formie w oczyszczonej patelni do pieczenia. Umieść kawałek pergaminu lub papieru woskowego na wierzchu terryny, a następnie umieść na wierzchu pergaminu inną formę terryny o tej samej wielkości lub kawałek drewna lub ciężkiego kartonu ciętego, aby zmieścić się wewnątrz formy i owinięty folią. Umieść od 2 do 3 (1-funtowe) puszki na terrinie lub na drewnie lub tekturze, aby zważyć gotowaną terrinę. Terrine schłodzić na patelni z ciężarami, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. Kontynuuj chłodzenie terryny, z lub bez ciężarów, co najmniej 24 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi terrine i odstawić w formie na patelni z 1 cala gorącej wody (poluzować dno) 2 protokół. Końcówka terrine mold (trzymając terrine), aby spuścić nadmiar płynu, następnie odwrócić deskę do krojenia na terrine, ponownie przekształcić terrine na deskę do krojenia i delikatnie wytrzeć poza terrine (paski boczku) ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Pozostawić terrine w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, a następnie przenieść na talerz w razie potrzeby i pokroić, w razie potrzeby, na plastry o grubości 1/2 cala.
1
Terryna może być marynowana (przed pieczeniem) do 24 godzin.Terrine trzyma, owinięte w folię i schłodzone, 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki

Składniki

3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.12 plastrów boczku (o12 plastrów boczku (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny14krewetki i żyłkiAkompaniamenty: kornichony; musztarda; chleb lub krakersyAkompaniamenty: kornichony; musztarda; chleb lub krakersy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wątróbki drobiowe, przyciętewątróbki drobiowe, przycięte33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaKoniak lub inna brandyKoniak lub inna brandy2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego, pokruszonegoposiekany świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego, pokruszonego2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona tłusta cielęcina (najlepiej piersi cielęce)mielona tłusta cielęcina (najlepiej piersi cielęce)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka pieczona (kawałek 1/2 cala), pokrojona w kostkę 1/2 calaszynka pieczona (kawałek 1/2 cala), pokrojona w kostkę 1/2 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)12 łyżeczki czosnku w proszkusól koszerna lub 1 1/2 łyżeczki soli kuchennejsól koszerna lub 1 1/2 łyżeczki soli kuchennej0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebula (1 duża)drobno posiekana cebula (1 duża)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łopatka wieprzowa mielona lub pół chuda wieprzowina i pół świeża wieprzowina (bez skórki)łopatka wieprzowa mielona lub pół chuda wieprzowina i pół świeża wieprzowina (bez skórki)1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1Batoniki toffi Heathziele angielskie całe lub 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiegoziele angielskie całe lub 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia9
Magazyn