Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj terrine Country. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniamenty: kornichony; musztarda; chleb, Turecki lub, mielona tłusta cielęcina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 98 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Country terrine, Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem, oraz Terryna Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę ugotować na maśle w 10-calowej patelni ciężkiej, pokryte, na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości, o 10 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Przenieść do dużej miski ustawionej w misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podczas gdy cebula chłodzi, sól impuls, pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, i liść laurowy w młynku, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Słonina Wieprzowa
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj do mieszanki cebuli i ubić w śmietanie, jajka, i brandy, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wątróbki z kurczaka w robocie kuchennym, aż zostaną drobno posiekane, następnie dodaj do mieszanki cebuli wraz z mieloną wieprzowiną i cielęciną i dobrze wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką. Wymieszać w kostkach szynki.
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dolna linia i długie boki formy terrine poprzecznie Z około 6 do 9 pasków boczku, układając je blisko siebie (ale nie nakładając się) i pozostawiając 1/2-do 2-calowy zwis. Wypełnij terrinę równomiernie mieszanką mielonego mięsa, rapując terrinę na blacie, aby ją zagęścić(będzie kopać się nieco nad krawędzią). Przykryć wierzchu terryny wzdłuż Z 2 lub 3 więcej plastrów boczku, jeśli to konieczne, aby całkowicie przykryć, i złożyć zwisające końce boczku z powrotem nad nimi. Przykryć terrynę folią i schłodzić co najmniej 8 godzin, aby marynować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyrzucić folię i przykryć terrynę szczelnie podwójną warstwą folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki
3
Piec terrine w łaźni wodnej, aż termometr włożony ukośnie przez folię co najmniej 2 cale do środka terrine rejestry 155 do 71°, 1 3/4 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
4
Wyjąć folię i pozostawić terrine stać w formie na stojaku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1
Umieścić terrine w formie w oczyszczonej patelni do pieczenia. Umieść kawałek pergaminu lub papieru woskowego na wierzchu terryny, a następnie umieść na wierzchu pergaminu inną formę terryny o tej samej wielkości lub kawałek drewna lub ciężkiego kartonu ciętego, aby zmieścić się wewnątrz formy i owinięty folią. Umieść od 2 do 3 (1-funtowe) puszki na terrinie lub na drewnie lub tekturze, aby zważyć gotowaną terrinę. Terrine schłodzić na patelni z ciężarami, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. Kontynuuj chłodzenie terryny, z lub bez ciężarów, co najmniej 24 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi terrine i odstawić w formie na patelni z 1 cala gorącej wody (poluzować dno) 2 protokół. Końcówka terrine mold (trzymając terrine), aby spuścić nadmiar płynu, następnie odwrócić deskę do krojenia na terrine, ponownie przekształcić terrine na deskę do krojenia i delikatnie wytrzeć poza terrine (paski boczku) ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, Obrane
2
Pozostawić terrine w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, a następnie przenieść na talerz w razie potrzeby i pokroić, w razie potrzeby, na plastry o grubości 1/2 cala.
1
Terryna może być marynowana (przed pieczeniem) do 24 godzin.Terrine trzyma, owinięte w folię i schłodzone, 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier