Country Terrine

Country Terrine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj terrine Country. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniamenty: kornichony; musztarda; chleb, Turecki lub, mielona tłusta cielęcina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 98 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Country terrine, Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem, oraz Terryna Pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować na maśle w 10-calowej patelni ciężkiej, pokryte, na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Przenieść do dużej miski ustawionej w misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Podczas gdy cebula chłodzi, sól impuls, pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, i liść laurowy w młynku, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodaj do mieszanki cebuli i ubić w śmietanie, jajka, i brandy, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Wątróbki z kurczaka w robocie kuchennym, aż zostaną drobno posiekane, następnie dodaj do mieszanki cebuli wraz z mieloną wieprzowiną i cielęciną i dobrze wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką. Wymieszać w kostkach szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
7
Dolna linia i długie boki formy terrine poprzecznie Z około 6 do 9 pasków boczku, układając je blisko siebie (ale nie nakładając się) i pozostawiając 1/2-do 2-calowy zwis. Wypełnij terrinę równomiernie mieszanką mielonego mięsa, rapując terrinę na blacie, aby ją zagęścić(będzie kopać się nieco nad krawędzią). Przykryć wierzchu terryny wzdłuż Z 2 lub 3 więcej plastrów boczku, jeśli to konieczne, aby całkowicie przykryć, i złożyć zwisające końce boczku z powrotem nad nimi. Przykryć terrynę folią i schłodzić co najmniej 8 godzin, aby marynować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wyrzucić folię i przykryć terrynę szczelnie podwójną warstwą folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Piec terrine w łaźni wodnej, aż termometr włożony ukośnie przez folię co najmniej 2 cale do środka terrine rejestry 155 do 71°, 1 3/4 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Wyjąć folię i pozostawić terrine stać w formie na stojaku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Umieścić terrine w formie w oczyszczonej patelni do pieczenia. Umieść kawałek pergaminu lub papieru woskowego na wierzchu terryny, a następnie umieść na wierzchu pergaminu inną formę terryny o tej samej wielkości lub kawałek drewna lub ciężkiego kartonu ciętego, aby zmieścić się wewnątrz formy i owinięty folią. Umieść od 2 do 3 (1-funtowe) puszki na terrinie lub na drewnie lub tekturze, aby zważyć gotowaną terrinę. Terrine schłodzić na patelni z ciężarami, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. Kontynuuj chłodzenie terryny, z lub bez ciężarów, co najmniej 24 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi terrine i odstawić w formie na patelni z 1 cala gorącej wody (poluzować dno) 2 protokół. Końcówka terrine mold (trzymając terrine), aby spuścić nadmiar płynu, następnie odwrócić deskę do krojenia na terrine, ponownie przekształcić terrine na deskę do krojenia i delikatnie wytrzeć poza terrine (paski boczku) ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Pozostawić terrine w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, a następnie przenieść na talerz w razie potrzeby i pokroić, w razie potrzeby, na plastry o grubości 1/2 cala.
1
Terryna może być marynowana (przed pieczeniem) do 24 godzin.Terrine trzyma, owinięte w folię i schłodzone, 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia9
Magazyn