Coq au Vin

Coq au Vin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj coq au vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,01 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka gałązek tymianku, mąka, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.

Instrukcje

1
Aby zrobić bukiet garni, Usuń i zarezerwuj 8 liści poru; usuń białą część liści poru(zachowaj pozostałe liście do innego użycia). Spłaszczyć liście pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
W każdym z 4 liści pora umieścić 3 gałązki tymianku, 3 gałązki pietruszki i 1 liść laurowy wzdłuż. Każdy wypełniony liść pokrywamy jednym z pozostałych liści pora. Wiązać sznurkiem w odstępach 2-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Usunąć i zarezerwować podroby; wyrzucić szyję.
5
Usunąć skórę; kurczaka pokroić na ćwiartki. Podroby mielone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
6
Kawałki kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Rozgrzać 1 łyżkę masła w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 10 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać boczek; gotować do chrupkości. Powrót kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj bukiet garni, podroby, Calvados, bulion 2cups, Wino i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
CalvadosCalvados
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12
Usuń kurczaka z mieszaniny wina; przykryć i przechowywać w lodówce. Przykryć i schłodzić mieszaninę wina 8 do 24 godzin. Odrzuć bouquet garni. Odtłuścić zestalony tłuszcz z powierzchni; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Połączyć grzyby i 2 szklanki bulionu w dużej patelni nonstick; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odkryć i gotować 10 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Połączyć 2 łyżki masła i mąki w małej misce; pracować na pastę palcami lub widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Dodaj 1/4 szklanki mieszanki wina, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
18
Dodać masło do mieszaniny wina; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Kurczaka i grzyby na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
19
Wino Uwaga: kwintesencja francuskiego comfort food, Coq au Vin jest tradycyjnie podawany z Czerwonym burgundem. Przykładowym wyborem byłoby wysublimowane, ziemiste wino, takie jak Domaine de l ' Arlot Nuits-St. - Georges Clos des Frets Premier CUR (50 USD). Ale bardziej obfite wino Rhne, takie jak Domaine Santa Duc Ctes-du-rhne (9 USD
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
20
byłoby prawie tak samo dobre, a jego cena jest trochę bardziej zgodna z dostępnością naczynia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn