Coq au Vin

Coq au Vin
Coq au vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 8,01 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1130 kalorii, 66g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka łodyg pietruszki, liści laurowych, gałązek tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić bukiet garni, Usuń i zarezerwuj 8 liści poru; usuń białą część liści poru(zachowaj pozostałe liście do innego użycia). Spłaszczyć liście pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
PorPor
2
W każdym z 4 liści pora umieścić 3 gałązki tymianku, 3 gałązki pietruszki i 1 liść laurowy wzdłuż. Każdy wypełniony liść pokrywamy jednym z pozostałych liści pora. Wiązać sznurkiem w odstępach 2-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PorPor
3
Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
4
Usunąć i zarezerwować podroby; wyrzucić szyję.
5
Usunąć skórę; kurczaka pokroić na ćwiartki. Podroby mielone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mięso MieloneMięso Mielone
6
Kawałki kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
PieprzPieprz
SólSól
7
Rozgrzać 1 łyżkę masła w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
8
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 10 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać boczek; gotować do chrupkości. Powrót kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj bukiet garni, podroby, Calvados, bulion 2cups, Wino i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
CalvadosCalvados
CzosnekCzosnek
BulionBulion
WinoWino
12
Usuń kurczaka z mieszaniny wina; przykryć i przechowywać w lodówce. Przykryć i schłodzić mieszaninę wina 8 do 24 godzin. Odrzuć bouquet garni. Odtłuścić zestalony tłuszcz z powierzchni; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
13
Połączyć grzyby i 2 szklanki bulionu w dużej patelni nonstick; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odkryć i gotować 10 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
15
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
16
Połączyć 2 łyżki masła i mąki w małej misce; pracować na pastę palcami lub widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Dodaj 1/4 szklanki mieszanki wina, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Dodać masło do mieszaniny wina; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Kurczaka i grzyby na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Wino Uwaga: kwintesencja francuskiego comfort food, Coq au Vin jest tradycyjnie podawany z Czerwonym burgundem. Przykładowym wyborem byłoby wysublimowane, ziemiste wino, takie jak Domaine de l ' Arlot Nuits-St. - Georges Clos des Frets Premier CUR (50 USD). Ale bardziej obfite wino Rhne, takie jak Domaine Santa Duc Ctes-du-rhne (9 USD
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
20
byłoby prawie tak samo dobre, a jego cena jest trochę bardziej zgodna z dostępnością naczynia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn