Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 317 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, liść laurowy, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Noc przed podaniem umieścić kawałki kurczaka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Do naczynia dodać połowę marchewki i całą posiekaną cebulę, wraz z połową gałązek tymianku, liściem laurowym i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pieprz
Liście Laurowe
Marchew
Cebula
3
Wlać wino na kurczaka i przykryć naczynie. Włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć kawałki kurczaka i warzyw szczypcami lub łyżką szczelinową i odstawić kurczaka i warzywa na 2 oddzielne talerze. Odcedzić marynatę, wyrzucić zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marynata
Cały Kurczak
Zioła
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Szczypce
4
Rozgrzać olej w dużym żeliwnym piecu holenderskim. Brąz kawałki kurczaka w nim w kilku partiach, aż złoty. Odstaw kurczaka na bok, ponieważ brązowieje na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Piec Holenderski
5
Dodaj zarezerwowane wino namoczone warzywa i zmiażdżone ząbki czosnku do naczynia, dodając więcej oleju w razie potrzeby; brązowy je dobrze. Kurczak do holenderskiego pieca z rumianymi warzywami, wraz z rosołem z kurczaka, zarezerwowaną marynatą i 1 łyżką soli. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia, a następnie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Marynata
Cały Kurczak
Goździki
Czosnek
Sól
Wino
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Niech gotować na małym ogniu przez 1 do 2 godzin.Po całkowitym ugotowaniu wyłączyć ogień i niech bulion ostygnie nieco podczas obierania cebuli perłowej i pokroić grzyby na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
Grzyby
Bulion
7
Pokroić boczek w paski 1-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
8
Dodaj je do dużej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu. Smażyć paski boczku, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wyjmij je do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć, rezerwując je do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
10
Dodać cebulę perłową i grzyby do tłuszczu boczku i gotować na złoty kolor. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
Kapanie Z Boczku
Grzyby
11
Wyjmij schłodzone kawałki kurczaka z holenderskiego pieca i ustaw je na talerzu, uważając, aby pozostawić bardzo delikatne kawałki nienaruszone. W tym momencie możesz trzymać kawałki kurczaka pod brojlerem na miniute lub dwa, jeśli chcesz poprawić ich kolor, ale nie jest to konieczne. Odcedź pozostałą ciecz naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Odrzuć ciała stałe. Do naczynia włożyć kurczaka i odcedzony bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Cały Kurczak
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Brojler
12
Dodać pozostałe gałązki tymianku. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
13
Dodać rumianą cebulę perłową, pieczarki, kawałki selera i pozostałe niegotowane marchewki. Gotować na średnim ogniu, aż marchew i seler są miękkie i gotowane przez około 20 do 30 protokół, dostosować przyprawy dodając dotyk czerwonego octu winnego w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Czerwony
Cebula Perłowa
Grzyby
Przyprawy
Marchew
Seler
14
Udekorować natką pietruszki i podawać na ciepło z chrupiącym chlebem.