Coq au Vin wymaga mniej więcej 13 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1032 kalorii, 43g białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka selera, pieczarki, sól wieprzowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. 877 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Odetnij koniec korzenia każdej perłowej cebuli i zrób " x " z nożem na swoim miejscu. Doprowadzić 2 do 3 szklanki wody do wrzenia i kropli w cebuli na 1 minutę.
Kurczaka posypać ze wszystkich stron koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieść kawałki kurczaka, po kilka na raz, w dużej (1 lub 2-galon) zamykanej plastikowej torbie wraz z mąką. Wstrząsnąć, aby pokryć wszystkie kawałki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
6
Wyjmij kurczaka z torby do metalowego stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Dodaj 2 łyżki wody do dużego, 12-calowy saute patelni na średnim ogniu wraz z wieprzowiny soli. Przykryć i gotować, aż woda zniknie, a następnie nadal gotować, aż sól kostki wieprzowe są złociste i chrupiące, około 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Odsoloną wieprzowinę wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
W tej samej patelni, wykorzystując pozostały tłuszcz, dodać cebulę perłową, posypać solą i pieprzem,i smażyć, aż lekko brązowy, około 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cebula Perłowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Cebulę wyjąć z patelni i odstawić. Następnie brązowo kawałki kurczaka z każdej strony, aż staną się złote, pracując partiami, jeśli to konieczne, aby nie przepełnić patelni.
Przenieść kurczaka do 7 do 8-quart emaliowanego żeliwnego pieca holenderskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
12
Dodać grzyby do tej samej 12-calowej patelni saute, dodając 1 łyżkę masła w razie potrzeby, i saute, aż zrezygnują z ich płynu, około 5 protokół. Przechowywać cebulę, grzyby i wieprzowinę w szczelnym pojemniku w lodówce, aż do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Wylać pozostały tłuszcz i opłukać patelnię z około 1 szklanką wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Wlej to do holenderskiego piekarnika wraz z bulionem z kurczaka, pastą pomidorową, ćwiartowaną cebulą, marchewką, selerem, czosnkiem, tymiankiem i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
15
Dodaj całe pozostałe wino. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
17
Umieść kurczaka w piekarniku i gotuj przez 2 do 2 1/2 godziny, lub do momentu, gdy kurczak będzie miękki. Utrzymuj bardzo delikatne gotowanie na wolnym ogniu i od czasu do czasu mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
18
Po zakończeniu kurczaka wyjmij go do żaroodpornego pojemnika, przykryj i umieść w piekarniku, aby się ogrzał. Przecedzić sos w durszlaku i usunąć marchew, cebulę, seler, tymianek, czosnek i liść laurowy. Powrót sos do garnka, umieścić na średnim ogniu i zmniejszyć o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Żółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
19
W zależności od tego, ile płynu faktycznie zacząłeś, powinno to potrwać od 20 do 45 minut.
20
Gdy sos zgęstnieje, dodać cebulę perłowy, grzyby, i wieprzowina i gotować przez kolejne 15 minut lub aż do ogrzania przez. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby, zdjąć z ognia, dodać kurczaka i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
21
Podawać na makaron jajeczny, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
22
Uwaga kucharzy: jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty pod koniec redukcji, można dodać mieszaninę równych części masła i mąki zagniecione razem. Zacznij od 1 łyżki stołowej każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
23
Ubij to do sosu przez 4 do 5 minut i powtórz, jeśli to konieczne.
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.