Cooky Corn Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Cooky Corn Cake spróbować. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru cukierniczego, zmielony cynamon, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Kukurydziane Na Słodko, oraz Ciasto Kukurydziane Na Słodko.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka jedna patelnia 13x9 cali.
Połącz kremową kukurydzę z białym cukrem i 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru. Wymieszać z jajkami i olejem.
Połącz proszek do pieczenia, mąkę, sodę oczyszczoną, sól i zmielony cynamon.
Dodać orzechy i rodzynki.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny kukurydzy i mieszać, aż tylko połączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 35 minut.
Niech ciasto ostygnie całkowicie następnie mróz.
Aby lukier: doprowadzić masło i 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru do wrzenia.
Dodać śmietanę i cukier cukierniczy.
Wymieszać do uzyskania konsystencji lukru.
W razie potrzeby dodać więcej cukru cukierniczego. Użyj do schłodzenia ciasta.