Confit z kaczki z herbowanymi plackami ziemniaczanymi
Confit kaczki z herbatnikami może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. Na 8,45 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 198g tłuszczu, oraz w sumie 2051 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka oleju słonecznikowego, tłuszczu gęsiego, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kaczka Confit z Ragoutem z Pora ziemniaczanego, Placki ziemniaczane z kaczką Confit i buraczkami z czerwonej kapusty, oraz Placki Ziemniaczano-Wieprzowe Z Kapustą Napa I Rzeżuchą.
Instrukcje
Wymieszaj ziarna pieprzu, bay, rozdrobniony tymianek, czosnek i sól, a następnie rozrzuć jedną trzecią mieszanki soli na podstawie naczynia ceramicznego.
Dodać nogi kaczki, skórkę do góry, w jednej warstwie i rozsypać pozostałą mieszankę soli (Krok 1, powyżej). Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej 24 godziny.
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Zetrzyj z kaczki nierozpuszczoną mieszaninę soli (Krok 2). Przełóż tłuszcz z kaczki lub gęsi na dużą patelnię żaroodporną i rozpuść go całkowicie na małym ogniu, aż będzie przezroczysty i zacznie bąbelkować. Wyłączyć ciepło i wsunąć w nogi kaczki (krok
muszą być całkowicie zanurzone, więc w razie potrzeby uzupełnij olejem.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 2 godziny lub aż szpikulec włożony do mięsa kaczki wejdzie naprawdę Łatwo (Krok 4). Nogi kaczki pozostawić do ostygnięcia w tłuszczu. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, podnieś je z powrotem do oczyszczonego naczynia, w którym były solone.
Wlać tłuszcz z powrotem na nogi kaczki (Krok 5), starając się uniknąć soków z kaczki na dnie patelni. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 12 godzin lub do 2 tygodni.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Aby zrobić placki ziemniaczane, gotuj ziemniaki w całości, aż będą miękkie. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać i grubo zetrzeć na tarce.
Ziemniaki wymieszać z 1 łyżką tłuszczu z kaczki, natką pietruszki i czosnkiem, a następnie doprawić. Podzielić mieszankę na 4 i spłaszczyć na paszteciki.
Wyciągnij nogi kaczki z tłuszczu (krok
i umieścić, skórą do góry, w płytkim naczyniu żaroodpornym. Pieczeń przez 20 minut lub do chrupkości na całym. Podczas gotowania kaczki, podgrzej trochę więcej tłuszczu z kaczki na patelni i gotuj placki ziemniaczane przez 5 minut z każdej strony, aż będą złote. Kaczkę posadź na wierzchu placków ziemniaczanych i podawaj z kilkoma liśćmi sałaty wokół talerza.