Colcannon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Colcannon. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 789 kalorii, 19g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz ziemniaki, szalotki, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Colcannon, Colcannon, oraz Colcannon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki na parze w skórkach przez 30 minut. Obierz je nożem i widelcem. Posiekaj nożem przed zacieraniem. Rozgnieść dokładnie, aby usunąć wszystkie grudki.
Dodać 1 patyczek masła w kawałkach. Stopniowo dodawać gorące mleko, cały czas mieszając. Doprawić kilkoma zmielonymi szczypcami czarnego pieprzu.
Kapustę gotować w niesolonej wodzie, aż zmieni kolor na ciemniejszy.
Dodać 2 łyżki masła do zmiękczenia. Przykryć pokrywką na 2 minuty.
Dokładnie odcedzić przed powrotem na patelnię. Pokroić na małe kawałki.
Włożyć szynkę do dużego rondla i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut do miękkości.
Usunąć tłuszcz i pokroić na małe kawałki.
Dodaj kapustę, szalotki i szynkę do puree ziemniaczanego, delikatnie mieszając.
Podawać w pojedynczych talerzach zupy. Zrób wgłębienie na górze, obracając drewnianą łyżką. Do każdego wcięcia włóż 1 łyżkę masła.
Posypać natką pietruszki.