Cobble Topped Blackberries
Cobble Topped jeżyny może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jeżyny, brązowy cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Placek z serem śmietankowym z brzoskwiniami i jeżynami, Chleb Brukowy, oraz Letnie Jeżyny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W misce wymieszać jeżyny, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżeczkę mąki. Pozwól mu usiąść, aż jagody zaczną mięknąć i przepływ soków, około 3 do 5 minut. W międzyczasie posmaruj 6 (8-uncji) ramekinów za pomocą 2 łyżek masła i ułóż je na blasze do pieczenia. Podziel jagody między ramekiny.
1 szklankę masła pokroić w kostkę i zamrozić. W misce, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru, pozostałe 1/2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej i soli.
Masło pokroić widelcem, aby uzyskać konsystencję przypominającą groch i posypać jagodami w ramekinach.
Piec, aż jagody bąbelki i polewa jest pieczone do jasnego złotego koloru, około 25 do 30 minut.