Clementine-Date Cake

Clementine-Date Cake
Need a deser wegetariański? Ciasto Clementine-Date może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju z orzechów włoskich, mąki, klementynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Bulghar wheat, date & Clementine salad, Data, Migdały I Klementynki Boże Narodzenie Stollen, oraz Ciasto Klementynkowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryj 9-calową okrągłą patelnię tortową sprayem do gotowania. Dno garnka z pergaminem; płaszcz sprayem do gotowania. Wsypać 2 łyżeczki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Rezerwa 5 orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
4
Umieść pozostałe orzechy włoskie, 6 daktyli i klementynki w robocie kuchennym; proces aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Połącz brązowy cukier, masło i olej w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane. Ubić wanilią i jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
7
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
8
Dodaj mieszaninę orzechów i posiekanych daktyli; pokonać na średniej prędkości 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Połączyć cukier puder z sokiem, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Mżawka glazury na ciepłym cieście; rozprowadzić na wierzchu płaszcza. Top z reserved 5 połówek orzecha włoskiego. Fajne ciasto na drucianym stojaku 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn