Classic Crème Caramel
Klasyczny Creme Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 231 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ciężką śmietanę do ubijania, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Classic Crème Caramel, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko i fasolę wanilii rozgrzać na średnim ogniu w średnim, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować); zdjąć patelnię z ognia. Przykryć i odstawić.
Płaszcz 10 (6-uncja) kubki kremu z sprayem do gotowania; ułóż kubki na galaretowatej patelni.
Połącz 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 7 minut lub do złotego koloru(nie mieszać). Natychmiast wlać do przygotowanych kubków budyniu, wywracając szybko, aż karmelizowany cukier pokryje dno kubków.
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki cukru, sól i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Usuń fasolę wanilii z mieszaniny mleka; rezerwy fasoli do innego użycia. Stopniowo wlać ciepłą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką; wymieszać śmietanę. Mieszankę jajeczną przecedzić przez sito do dużej miski; wlać około 1/2 szklanki mieszanki jajecznej na karmelizowanym cukrze w każdej filiżance kremu.
Piec w temperaturze 225 przez 2 godziny lub do momentu, aż krem będzie gotowy.
Wyjąć z piekarnika; schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieścić folię na powierzchni kremu; schłodzić przez noc.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerz.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.