Citrus burst syllabub z migdałowymi ciasteczkami serca

Cytrusowy wybuch syllabub z migdałowymi ciasteczkami serca może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 716 kalorii, 8G białka, oraz 59G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz migdały, masło, zmielone migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Muffinki Citrus Burst, Cytrusowe Ciasteczka Migdałowe, oraz Świeże cytrusy z lodami i migdałowymi ciasteczkami.
Instrukcje
Najpierw zrób ciasteczka. Drewnianą łyżką ubić masło i cukier w misce, aż bledną. Wymieszać z mąką, wanilią, skórką z cytryny, zmielonymi migdałami i jajkiem. Używając rąk, Połącz w ciasto. Kształt w dysk. Owinąć pergaminem do pieczenia i schłodzić przez 1 godzinę.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto do grubości ok. 3 mm. Za pomocą foremki do ciastek wyciąć około 12 serc (lub rund) i ostrożnie położyć na nieprzywierającej blasze do pieczenia.
Posmaruj lekko roztrzepanym jajkiem i delikatnie wciśnij płatki migdałów. Wstawić do zamrażalnika na 10 minut, a następnie piec przez 12-15 minut, aż tylko złoty i gotowane przez. Schłodzić na stojaku z drutu. Ciasteczka będą przechowywane przez kilka dni w szczelnym pojemniku.
Do bazy syllabub włóż do miski soki pomarańczowe i cytrynowe, startą skórkę i Likier.
Dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Można to zrobić rano.
Tuż przed podaniem dodajemy śmietanę do bazy i ubijamy do uzyskania miękkich szczytów.
Podawać posypane pomarańczowymi segmentami i skórką z pomarańczy, z ciasteczkami.