Cioppino (zupa z owoców morza) z koprem włoskim i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Cioppino (zupa z owoców morza) z koprem włoskim i czosnkiem. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kalmary, filety rybne, liście kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, Owoce Morza Cioppino, oraz Owoce Morza Cioppino.
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj posiekany koper włoski, cebula, szalotka, i czosnek i smażyć przez 4 do 5 protokół,aż złoty kolor. Wymieszać w winie, następnie pomidory, pietruszka, płatki czerwonej papryki, sok z małży i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia, następnie usunąć z heat.In duża Patelnia żeliwna, podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu i wrzucić na małże i małże. Gotować przez 4 minuty. Jak małże i małże zaczynają się otwierać, dodać ryby, kalmary, i krewetki, i posypać solą i pieprzem. Smażyć przez 2 do 3 minut, aż krewetki kolei różowy. Należy wyrzucić małże lub małże, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Kałamarnica
Pudełko Suszonego Spaghetti
świeża Resztka
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj 1 szklankę mieszanki pomidorowej i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
5
Przenieś zawartość patelni do rondla z pozostałą mieszaniną pomidorową i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut.Chochla do misek na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chochla
6
Posypać bazylią, udekorować liśćmi kopru włoskiego i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki