Cioppino

Cioppino
Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 567 kalorii, 45g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 7,22 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pomidory w puszkach, płatki pieprzu, udko kraba królewskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować czosnek, cebula, liść laurowy, oregano, i pieprz czerwony płatki z solą i pieprzem w oleju w 8-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół. Wymieszać paprykę i pastę pomidorową i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PaprykaPapryka
Liście LauroweLiście Laurowe
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o około połowę, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
3
Dodaj pomidory z sokiem, sok z małży i bulion i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 30 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z MałżySok Z Małży
PomidorPomidor
BulionBulion
SokSok
4
Podczas gdy gulasz gotuje się na wolnym ogniu, siekaj nogę kraba przez skorupę na 2-3 - calowe kawałki dużym ciężkim nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Dodaj kawałki kraba i małże do duszenia i dusić, pod przykryciem, aż małże tylko otworzyć, 5 do 10 minut, sprawdzanie co minutę po 5 minut i przeniesienie otwarte małże do miski z szczypcami lub łyżką szczelinową. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 10 minutach.) Lekko sezon filety rybne, krewetki, i przegrzebki z solą i dodać do gulaszu, następnie dusić, pokryte, aż tylko gotowane przez, o 5 protokół. Wyrzuć liść laurowy, następnie wróć małże do garnka i delikatnie wymieszaj natkę pietruszki i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
MałżeMałże
KrabKrab
SólSól
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
6
Podawać cioppino natychmiast w dużych miseczkach do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
* Gulasz — bez owoców morza - można zrobić 1 dzień wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu przed dodaniem owoców morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MorzaOwoce Morza
GulaszGulasz

Składniki

1małeDekoracja: rozdrobnione liście świeżej bazylii i całe liścieDekoracja: rozdrobnione liście świeżej bazylii i całe liście1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)794papryka habanerocałe pomidory śliwkowe, odsączone, z sokiem i posiekanecałe pomidory śliwkowe, odsączone, z sokiem i posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z małży w butelkachsok z małży w butelkach18smalls(2-calowe) małże o twardej łusce (1 1/2 funta), takie jak małe, szorowane(2-calowe) małże o twardej łusce (1 1/2 funta), takie jak małe, szorowane454papryka habaneronoga kraba królewskiego, rozmrożona, jeśli zamrożonanoga kraba królewskiego, rozmrożona, jeśli zamrożona3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana świeża bazyliadrobno posiekana świeża bazylia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki4largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1zielona papryka, pokrojona w 1/4 cala kostkęzielona papryka, pokrojona w 1/4 cala kostkę454papryka habanerofilety z Lucjana lub halibuta bez skóry, pokrojone na 1,5 calafilety z Lucjana lub halibuta bez skóry, pokrojone na 1,5 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone płatki gorącej czerwonej paprykisuszone płatki gorącej czerwonej papryki2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala340papryka habaneroprzegrzebki morskie, twarde mięśnie usuwane z boku każdego, jeśli to konieczneprzegrzebki morskie, twarde mięśnie usuwane z boku każdego, jeśli to konieczne454papryka habanerokrewetki (od 16 do 20), łuskane (ogony i dolny segment muszli pozostały nienaruszone) i deveinedkrewetki (od 16 do 20), łuskane (ogony i dolny segment muszli pozostały nienaruszone) i deveined6trochę posiekanej cukiniiAkompaniament: focaccia lub chleb na zakwasieAkompaniament: focaccia lub chleb na zakwasie2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Turecki liść laurowy lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki liść laurowy lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn