Cinnamon Bun Bundt Cake
Cinnamon Bun Bundt Cake to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, zmielony cynamon, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto z brzoskwiniami i prażonym cynamonem z cukrem cynamonowym #Bundtamonth, Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt, oraz Ciasto Cynamonowo-Orzechowe Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę cukru granulowanego w ciepłej wodzie.
Odstawić na 5 minut lub do spienienia.
W międzyczasie, w mikserze stojącym wyposażonym w uchwyt łopatkowy, ubij masło i 1/4 szklanki cukru granulowanego, aż będzie gładkie. Ubij żółtka, maślankę i sól, aż dobrze się połączą.
Ubij w mieszaninie drożdży. Ale w 3 1/2 szklanki mąki do połączenia.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść do uzyskania gładkości, dodając w razie potrzeby więcej mąki.
Przenieść ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej, aż podwoi objętość, około I godziny. (Jeśli masz 8 filiżanek lub większą przezroczystą miarkę, użyj tego jako miski—dzięki temu naprawdę łatwo sprawdzić, czy ciasto się podwoiło.)
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zwinąć na prostokąt o wymiarach 12 × 18 cali.
Pędzel waży 3 łyżki roztopionego masła. W małej misce, połączyć 2/3 szklanki brązowego cukru, cynamon, i sól i posypać ciasto. Zaczynając od jednego krótkiego końca, zwiń do cylindra.
Pokrój poprzecznie na 10 równych kawałków.
Posmaruj patelnię 10-12 filiżanek roztopionym masłem i zalej 3 łyżkami brązowego cukru.
Umieścić kawałki ciasta, szew bok w dół, wokół patelni, pod kątem kawałki lekko tak, że żaden kawałek całkowicie pokrywa wzór Zawirowania sąsiada. Przykryć folią i odstawić do lekkości i puffed, o 45 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec przez 35 minut, lub aż bułki są złotobrązowe i dobrze risen.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni przez 5 minut, a następnie odwrócić na talerzu ciasta.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Przedruk za zgodą The Beekman 1802 Heirloom Dessert Cookbook autorstwa Brenta Ridge ' A i Josha Kilmera-Purcella i Sandy Gluck, © 2013 Rodale Books