Cietrzew smażony z sosem brzoskwiniowo-balsamicznym

Smażony Cietrzew z sosem brzoskwiniowo-balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 20,68 zł / porcja, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 144g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 51 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, ocet balsamiczny, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony cietrzew z sosem z czarnej porzeczki i buraków, Smażone Krewetki Z Maślanym Sosem Z Octu Balsamicznego, oraz Zapiekane piersi z kurczaka z sosem z octu balsamicznego.
Instrukcje
Roztopić masło z czosnkiem na dużej patelni na małym ogniu. Pozostawić do pęcherzyków powoli przez około 10 minut, aby zaparzać czosnek do masła, a następnie usunąć czosnek i rezerwy.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Gdy gorące, brązowy cietrzew aż złoty z obu stron, około 3 minut na stronę; następnie odstawić.
Wlać sherry do patelni i pozostawić na wolnym ogniu przez 20 sekund. Wymieszać rosół z kurczaka, estragon i dżem brzoskwiniowy; doprowadzić z powrotem do gotowanego na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodać ocet balsamiczny i gotować, przykryte 2 protokół. Powrót cietrzew na patelnię,i gotować na wolnym ogniu, aż w pełni gotowane, 3 do 5 protokół.