Ciepłe ciasta czekoladowe z jagodami

Ciepłe ciasta czekoladowe z jagodami
Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, Likier z orzechów laskowych, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciepłe Ciasta Czekoladowe, Indywidualne Ciepłe Ciasta Czekoladowe, oraz Ciepłe Czekoladowe Ciasta Budyniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i lekko mąki 6 (6-uncji) ramekins. Wyjąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
W małym rondlu, doprowadzić do wrzenia 2 cale wody. W dużej szklanej misce dodaj masło, czekoladę i espresso w proszku. Opuść ciepło i umieść miskę nad gotującą się wodą. Powoli ubijać mieszaninę, aż czekolada jest prawie całkowicie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyjmij miseczkę z ognia i kontynuuj ubijanie, aż cała czekolada się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W dużej misce dodaj jajka, żółtka i cukier. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż światło i puszysty i blady kolor. Zmniejszyć prędkość do średnio-niskiej i powoli wlać mieszaninę czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać mąkę i wymieszać, aż się połączy. Nie przepracuj ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Podziel ciasto między formy. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Umieść formy czekoladowe na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku na 7 minut. Jeśli nie pieczenie natychmiast, przykryć formy czekolady folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 8 godzin. Po przygotowaniu do pieczenia umieść schłodzone formy czekoladowe na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku na 10 minut. Wierzch i boki powinny być ugotowane i suche, a wnętrze będzie ciekłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć każdą formę na talerz i pozostaw na 10 sekund. Następnie podnieś 1 róg ramekin i ciasto powinno się wysunąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Posypać około 1/2 łyżeczki Frangelico na każdym torcie. Łyżka jagody wokół ciasta czekoladowego i udekorować miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
11
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 27 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn