Ciepłe ciasta czekoladowe z jagodami
Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, Likier z orzechów laskowych, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciepłe Ciasta Czekoladowe, Indywidualne Ciepłe Ciasta Czekoladowe, oraz Ciepłe Czekoladowe Ciasta Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i lekko mąki 6 (6-uncji) ramekins. Wyjąć nadmiar mąki.
W małym rondlu, doprowadzić do wrzenia 2 cale wody. W dużej szklanej misce dodaj masło, czekoladę i espresso w proszku. Opuść ciepło i umieść miskę nad gotującą się wodą. Powoli ubijać mieszaninę, aż czekolada jest prawie całkowicie stopiony.
Wyjmij miseczkę z ognia i kontynuuj ubijanie, aż cała czekolada się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia.
W dużej misce dodaj jajka, żółtka i cukier. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż światło i puszysty i blady kolor. Zmniejszyć prędkość do średnio-niskiej i powoli wlać mieszaninę czekolady.
Dodać mąkę i wymieszać, aż się połączy. Nie przepracuj ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Podziel ciasto między formy. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Umieść formy czekoladowe na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku na 7 minut. Jeśli nie pieczenie natychmiast, przykryć formy czekolady folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 8 godzin. Po przygotowaniu do pieczenia umieść schłodzone formy czekoladowe na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku na 10 minut. Wierzch i boki powinny być ugotowane i suche, a wnętrze będzie ciekłe.
Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć każdą formę na talerz i pozostaw na 10 sekund. Następnie podnieś 1 róg ramekin i ciasto powinno się wysunąć.
Posypać około 1/2 łyżeczki Frangelico na każdym torcie. Łyżka jagody wokół ciasta czekoladowego i udekorować miętą.