Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciepłej tarty jabłkowej z lodami Daktylowymi i czerwonym sosem winno-karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe tartaletki jabłkowe z czerwonym winem-sos karmelowy, Chrupki Jabłkowe Ze Świeżą Bitą Śmietaną I Ciepłym Sosem Karmelowym, oraz Tarta jabłkowa z sosem karmelowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować lody: przygotuj lodową kąpiel wodną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Woda
2
W średnim rondlu umieść daktyle, miąższ fasoli waniliowej, śmietanę, pół na pół i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem Ciężki
Daktyle
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Żółtka ubić w dużej misce i powoli wlać gorącą śmietanę. Puree mieszaninę śmietany, aż będzie gładka, powrót do rondla, i gotować przez 3 minuty, stale mieszając. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach i schłodzić w łaźni wodnej z lodem. Zamrozić w maszynie do lodów i przechowywać zamrożone, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Lody
Woda
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
Patelnia Z Sosem
Sito
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Aby przygotować ciasto: za pomocą miksera elektrycznego lub ręcznie, mąkę, masło, cukier i sól połączyć w dużej misce, aż pebble wielkości kulki tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
5
Dodaj żółtko i wodę za jednym razem i mieszaj, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Woda
6
Wyjmij ciasto z miksera, wklep w dysk i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieścić cukier w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj masło i miąższ waniliowy i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
3
Dodać kliny jabłka i gotować przez 4 do 6 minut lub aż jabłka są w połowie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4
Jabłka wyjąć z karmelu i rezerwować osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
5
Przygotowanie tarty: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala i ostrożnie naciśnij na 8-lub 9-calowy pierścień tart, przycinając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
7
Umieścić pierścień tart na pergaminu wyłożonej arkusza patelni i posypać 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan w dolnej części skorupy. Pokrój plasterki jabłka w tartę i posmaruj sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
Sos Karmelowy
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Piec tartę przez 20 do 30 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Umieść czerwone wino w małym rondelku i dusić na średnim ogniu przez 20 minut, lub aż zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać pozostały sos karmelowy do Red wine reduction i ubić na gładką masę. Złóż w pozostałej 1/4 szklanki orzechów pekan i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Redukcja
Czerwone Wino
Orzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Tarta pokroić na 8 kawałków i umieścić kawałek w środku każdej płyty. Łyżka czerwonego wina-sos karmelowy wokół tarty i top tarta z gałką lodów daktylowych.