Ciepła sałatka z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette

Ciepła sałatka z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, liść laurowy, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj ciepła sałatka z kapusty z klonem pieczony żołądź squash, Ciepła Sałatka Z Ziemniaków I Żołędzi Squash-Munch Madness, oraz Sałatka z pieczonego żołędzia z ciepłym kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sałatki: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. za pomocą ostrego noża pokrój połówki kabaczka na 1-calowe kostki, pozostawiając nienaruszoną skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodaj do miski i wymieszać z 3 obfite łyżki oliwy z oliwek, tymianek i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Pieczeń squasha do przetargu widelca, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Dodaj 3 szklanki wody, soczewica, cebula, czosnek, plastry cytryny, liść laurowy, płatki czerwonej papryki i trochę czarnego pieprzu do średniego rondla. Ustawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Dusić do miękkości, 20 do 25 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SoczewicaSoczewica
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wyjąć z ognia i odsączyć. Wyrzucić cebulę, cytryny i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Soczewicę włożyć do dużej szklanej miski, wymieszać ze skąpą łyżką oliwy z oliwek i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Do karmelizowanej cebuli: w międzyczasie, umieścić dużą patelnię saute na dużym ogniu i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Na gorąco dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż zacznie kolor, o 30 sekund. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Karmelizować, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut; cebula powinna być lepka i głęboko złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Zdjąć z ognia i ogrzać.
10
Do jogurtu vinaigrette: w dużej szklanej misce do mieszania, ubić biały ocet winny, sok z cytryny, czosnek, mięta, kolendra i szalotki razem aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
VinaigretteVinaigrette
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Skropić oliwą z oliwek i ubijać do uzyskania gładkiej masy, około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Dodać jogurt i kontynuować ubijanie aż do kremowego, dodatkową minutę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia, lub do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Aby służyć: gdy squash jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, przenieść do miski z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Mżawka w jogurt vinaigrette i wrzucić do płaszcza całkowicie. Łyżkę do dużego naczynia i udekorować karmelizowaną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
VinaigretteVinaigrette
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego

Składniki

1DużeAcorn squash, połówki i wysiewaneAcorn squash, połówki i wysiewane1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisoczewica Zielonasoczewica Zielona2(może być lub przeglądać)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1goździki średnieczosnek, rozbityczosnek, rozbity11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt greckiJogurt grecki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1małecytryna w plasterkachcytryna w plasterkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana (1/8 cala) cebulagrubo posiekana (1/8 cala) cebula1małecebula pokrojona w plastry 1/4 calacebula pokrojona w plastry 1/4 cala1szczyptaSzczypta płatków czerwonej paprykiSzczypta płatków czerwonej papryki11 funt cukinii,pokrojone szalotkipokrojone szalotki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo posiekany tymianekświeżo posiekany tymianek3(zima)ocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia85
Magazyn