Ciepła sałatka z dyni z polentą i kandyzowanymi pestkami dyni
Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.0 za porcję. Mieszanka rukoli, sól, cynamon, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Lanny ' ego z kandyzowanymi pestkami dyni, Ciasto dyniowe Gingersnap z kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Zupa dyniowa z kandyzowanymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mąkę kukurydzianą, wodę i 2 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż polenta jest kremowy i delikatny, o 50 protokół.
Zdjąć z ognia, następnie wymieszać 11/2 łyżki masła i lekko ostudzić.
Łyżka polenta na środku lekko masłem dużą blachę do pieczenia, a następnie rozprowadzić równomiernie w 10-przez 7-calowy prostokąt (około 1/2 cala grubości). Przykryj folią, następnie włóż kilka otworów w folię małym ostrym nożem i schłodź 2 godziny.
Pozostałą łyżkę masła roztopić w ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu. Wymieszać z cukrem, kminkiem, cynamonem, papryką, cayenne i 1/4 łyżeczki soli, a następnie gotować, bez mieszania, aż do karmelizacji.
Dodaj pestki dyni i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż nasiona będą dmuchane i złociste.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. Kiedy nasiona stwardniały, rozbijaj wszelkie kępki palcami.
Ubij razem sok z granatu, ocet i szalotkę i odstaw 5 minut.
Ubij 3 łyżki oleju, pozostając 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Ćwiartki dyni pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Wymieszać z 1 łyżką oleju, solą i pieprzem do smaku w płytkiej patelni do pieczenia i ułożyć plastry w 1 warstwie. Piec w środku piekarnika, aż tylko miękkie, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika, a następnie przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Trim polenta do 9-na 6-calowy prostokąt.
Pokrój polentę na 6 (3-calowych) kwadratów, a następnie podziel na połowę każdego kwadratu po przekątnej.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować polenta w 2 partiach, obracając raz, aż złoty kolor brązowy, o 8 protokół (w razie potrzeby, użyć pozostałej łyżki oleju do drugiej partii).
Przenieść jako gotowane na talerz i zachować ciepło, pokryte.
Ogolić 12 pasków sera obieraczką do warzyw.
Ubić vinaigrette, a następnie wrzucić rukolę do dużej miski z wystarczającą ilością vinaigrette lekko płaszcz.
Umieść kilka kawałków dyni i 1 kawałek polenty na każdym z 6 talerzy. Wierzch z rukolą, więcej dyni i pozostałą polentą.
Posypać kandyzowanymi pestkami dyni i polać wiórkami parmezanu, a następnie skropić pozostałym winegretem.
* Polenta, rozłożona na blasze do pieczenia i jeszcze nie smażona, może być schłodzona do 1 dnia. * Kandyzowane pestki dyni można przygotować 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Sok z granatu, mocno zwinąć go na powierzchni roboczej, aż czuje się bardziej miękki, a następnie wyciąć mały otwór w skórze i wycisnąć.