Ciepła Feta z podsmażoną zielenią
Ciepła Feta z Podsmażonymi zieleniami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. Jeśli masz sól i pieprz, oliwki i chrupiący chleb, ser feta i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Warzywa, Sauteed Collard Greens, oraz Warzywa Smażone Z Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój fetę na duże trójkąty i ułóż je w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia. W małej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z oregano, pokruszoną czerwoną papryką, skórką z cytryny i połową plasterków czosnku.
Posmarować marynatą cały ser feta i odstawić na co najmniej 5 minut lub do godziny.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać pozostały czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż blady Złoty, 1 do 2 protokół.
Dodać zieleninę, garść na raz, i gotować, mieszając, do miękkości, o 4 protokół.
Wylać dowolny płyn, doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Piec fetę przez około 5 minut, lub aż do ogrzania. Łyżka zieleni na 4 talerze i dodać feta, oliwki i chleb.
Wszystkie soki z fety skropić chlebem i podawać natychmiast.