Ciepłe piknikowe burritos (

Ciepłe piknikowe burritos (
Ciepłe Piknikowe Burritos (może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 273 kalorii , 19 g białka i 13 g tłuszczu . Za 2,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bulionu wołowego, sosu maggi, wody i papryczki serrano. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do podania zajmuje około 2 godzin i 45 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Ta ocena jest całkiem niezła. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Burritos Carne Asada , Burritos z kurczakiem i czarną fasolą i Burritos z kurczakiem .

Instrukcje

1
Zobacz jak wykonać ten przepis.
2
W średniej wielkości misce połącz sos Maggi, wodę, sok z limonki, czosnek, chili, sól i pieprz do smaku. Powoli dodawaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ciągle mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj wołowinę do marynaty, upewniając się, że każdy kawałek jest pokryty mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Przełóż mięso i marynatę do woreczka do mrożenia o pojemności kwarty. Zamknij i schłódź w lodówce przez co najmniej 8 godzin, a najlepiej przez całą noc. Przed gotowaniem odczekaj około 30 minut, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Wyjmij mięso z marynaty i osusz je ręcznikami papierowymi. Marynatę wylej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
W dużym, ciężkim garnku rozgrzej olej roślinny na średnio-wysokim ogniu. Obsmaż mięso ze wszystkich stron, po kilka kawałków na raz, około 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Przełóż zrumienione mięso na talerz i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Dodaj cebulę, paprykę, czosnek i papryczki chili do gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
9
Smażyć przez 5 minut, następnie dodać bulion wołowy, pomidory, oregano, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
10
Dobrze wymieszaj, a następnie przełóż mięso z powrotem do rondla. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
11
Przełóż mięso na deskę do krojenia i odstaw na około 15 minut, aż ostygnie na tyle, by można było je dotknąć. Kontynuuj smażenie mieszanki cebulowej, aż większość płynu odparuje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Palcami lub dwoma widelcami poszarp mięso na kawałki o długości 5 cm. Włóż poszarpane mięso z powrotem do garnka, wymieszaj i gotuj, aż mięso będzie bardzo gorące, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
13
Podgrzej tortille na palniku lub na suchej patelni na średnim ogniu przez 20 sekund. Na środek każdej tortilli nałóż około 2 łyżki mieszanki mięsnej i zwiń w cienkie burrito. Ułóż je na półmisku i udekoruj ćwiartkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Magazyn