Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissą
Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissanem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 219 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ocet sherry, musztardę dijon, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z ciecierzycy, kopru włoskiego i pieprzu, Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki, oraz Ciepłe szparagi i boczek tosty z czerwoną papryką-szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
Ubić ocet, musztardę, sól, pieprz i 2 łyżeczki. harissa w misce. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Smak; dodaj więcej harissy, jeśli chcesz gorętszy dressing. Odstawić.
Zrobić sałatkę: umieścić paprykę na blasze do pieczenia i dusić, obracając okresowo, aż zwęglone ze wszystkich stron, około 20 minut.
Umieścić paprykę w papierowej torbie około 15 minut, aby uwięziona para poluzowała ich skórki.
Usuń zwęglone Skórki, łodygi i nasiona; pokrój paprykę na 1/2 cala. sztuk.
W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana i gotować, często mieszając, aż zmiękną i zaczynają kolor, o 12 protokół.
Dodać ciecierzycę, 2 łyżki. wody i 3/4 łyżeczki. każdy sól i pieprz; gotować, mieszając, do mieszania smaków, o 3 protokół. Wymieszać z posiekaną papryką.
Wyjąć z ognia i odstawić, aż warzywa będą ciepłe, ale nie gorące.
W dużej misce, wrzucić szpinak, mięta, i czerwona cebula z połowy vinaigrette.
Dodać mieszaninę ciecierzycy, skropić dodatkowym opatrunkiem i ponownie wrzucić do płaszcza. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
* Kup harissa, pastę z północnoafrykańskiego chile i przypraw, w sekcji międzynarodowej wielu supermarketów.
Poziom ciepła różni się znacznie w zależności od marki, więc spróbuj trochę przed użyciem.